Göçle gelen çocuklara psikolojik destek
Göçle gelen ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü, ilköğretim okulu öğrencilerine, psikolojik destek ve rehberlik hizmeti veriliyor.

Göçle gelen ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü, ilköğretim okulu öğrencilerine, psikolojik destek ve rehberlik hizmeti veriliyor.
Mersin Üniversitesi'nce (MEÜ) hayata geçirilen “Çocuğun Dünyası Projesi” kapsamında göçle gelen ailelerin yoğunlukla yaşadığı mahallelerde bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriliyor.
7 OKULDA 12 BİN 500 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
Proje kapsamında Akdeniz ve Toroslar ilçelerinden seçilen 7 okulda 12 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını vurgulayan Yetim, şöyle konuştu: “Madde bağımlılığı, okula uyum güçlüğü, akran zorbalığı, ergenlik sorunları, ihmal, gelişim sorunları, başarısızlık gibi sorunlar üzerine şu ana kadar toplamda 900 çocukla bireysel görüşme yapıldı. Proje kapsamındaki 7 ilköğretim okulunda, 10'ar kişilik gruplardan oluşan ve toplamda 140 çocuğu kapsayan gruplarla 'iletişim becerileri' ve 'öfke kontrolü' üzerine grupla psikolojik danışmanlık çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca, 'öz-bakım becerileri, ergenlik sorunları, toplumsal davranış kuralları, verimli ders çalışma teknikleri ve sınav kaygısı' başlıklı 5 eğitim konusuyla 12 bin 500 çocuk, her bir eğitim başlığı için ayrı olmak üzere, görsel sunum yöntemiyle eğitime alınmış, ilgili konularda çocukların geliştirdikleri beceriler, süreç içerisinde düzenli olarak izlenmiştir.” A.A
Bu yazı 3077 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 12 Mayıs 2012 Cumartesi, 05:47
Güncelleme Tarihi : 09 Mayıs 2012 Çarşamba, 09:50