ENGELLİLERE YUNUS TERAPİSİ

DHA

Bursa'da 10 hafta boyunca yunuslarla terapi gören 7 zihinsel ve bedensel engelli çocuk yeniden hayata döndü.

Yürüme, konuşma zorluğu çeken ve hareketlerini kontrol edemeyen çocuklarda yunus terapisinin ardından önemli ilerleme gözlendi. Bursa Nilüfer Leo Kulübü Başkanı Onur Şensöz, “10 hafta süren terapinin ardından özellikle 3 çocuğumuzda ciddi iyileşmeler gördük. Ailelerinin de psikolojisinde düzelme oldu” dedi.

Bursa Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 7 çocuk, Nilüfer Leo Kulübü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 10 hafta sürecek yunus terapisine alındı. Terapileri bitiren engelli çocuklar son kez yunuslarla yüzerek kutlama yaptı.

Terapi sonunda engelli çocuklar ve ailelerinde ciddi iyileşmeler gördüklerini söyleyen Bursa Nilüfer Leo Kulübü Başkanı Onur Şensöz, “10 hafta süren terapilerin çocuklara yararlı olduğunu gördük. 5 çocukla başladık 7 çocuğumuza terapi imkanı sağladık. Özellikle 3 çocuğumuz da ciddi iyileşmeler gördük. Ailelerinin de psikolojisinde düzelme oldu” diye konuştu.

Yunusların bulunduğu eğitim merkezini işleten Nurettin Gökalp ise açıldıkları günden beri 150 çocuğa terapi uyguladıklarını söyledi. Çocukların yüzde 90’ından olumlu sonuç alındığını belirten Gökalp, “Terapiye yurt dışından daha fazla ilgi oldu. Terapi sonunda yüzde 100 iyileşen çocuklarımız oldu” dedi. Yunus terapisinin hamile kadınlara da uygulanabildiğini kaydeden Gökalp, çocukların öğrenme hızlarını yüzde 10 artırdığını vurguladı.

Terapinin ardından 10 yaşındaki spastik engelli oğlu Enes’te gelişmeler gözlediğini anlatan Hatice Ürkmez, “Algılaması arttı, sesler çıkartıyor. Önceden tepki vermeyen çocuğumla artık oyun oynuyoruz” diye konuştu.

Kızı Ceren’in koordinasyon ve konuşma bozukluğu bulunduğunu ifade eden Ayla Sarıkasap da, “Ceren artık sesler çıkartmaya başladı. Bazı kelimeleri söyleyebiliyor. Eskiden yürümeye başladığında duramıyordu. Artık bir adım attıktan sonra durabiliyor” dedi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Şubat 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.