ENGELLİ ÇOCUKLARA TERAPİ

Hürriyet

İSÖM, konuşma güçlüğü çeken özürlü çocuklara "Konuşma Terapisi Hizmeti" veriyor.

 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), konuşma güçlüğü çeken özürlü çocuklara "Konuşma Terapisi Hizmeti" veriyor…
Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), dil ve konuşma bozukluğu olan 02-12 yaş dilimindeki özürlü raporu almış özürlü çocukların konuşma güçlüklerini yenebilmeleri amacıyla, özel uzmanlar rehberliğinde
Konuşma Terapisi seansları vermeye devam ediyor. 

2008 yılında başlatılan Konuşma Terapisi Hizmeti; konuşma seslerini yanlış üreten ve konuşması anlaşılmayan çocukların daha anlaşılır konuşmasını hedefleyen eğitim programlarından oluşuyor.
Dil, konuşma, ses ve yutma problemleri üzerine özel ihtisasa sahip İSÖM uzmanlarınca verilen Konuşma Terapi Eğitimi, haftanın 2 günü Özürlüler Müdürlüğü'nde hizmet olarak verilmektedir.

ERKEN YAŞTA EĞİTİME BAŞLAMAK ÖNEMLİ…

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM); Yaşına göre konuşması gecikmiş, telaffuz sorunu yaşayan, ağız ve dil kaslarında gelişim bozukluğu ve salya problemleri olan, yutma sorunu bulunan çocuklara konuşma terapisi hizmeti veriyor.

Konuşma Terapisi için başvuran çocuklar, öncelikle kurum psikologları tarafından gelişim özellikleri değerlendiriliyor, gerekli görülen durumlarda Konuşma Terapisi Programı'na yönlendiriliyor.

Erken dönem kekemelik, terapi ile modern yaklaşımlara dayalı artikülasyon terapileriyle desteklenen konuşma seanslarına, en çok dil becerilerini kazanamamış ve konuşma güçlüğü çeken özel gereksinimli bireyler başvuruyor. Dil becerilerinin kazanımı uzun bir süreci kapsaması sebebiyle, Konuşma Terapi Eğitimleri de uzun soluklu bir çalışma programı oluşturuyor.

ÜCRETSİZ KONUŞMA TERAPİSİ HİZMETİ…


2008 yılından itibaren konuşma zorluğu çeken özürlü çocuklara 1.387 seans Konuşma Terapi Eğitimleri verildi. Konuşma Terapisi Hizmeti, Özürlüler Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak verilmektedir.

Konuşma Terapisi'nden yararlanmak için başvuranların; Özürlü Raporu almış olması,     (0 212) 449 96 72 no'lu telefonu aramaları ve Özürlüler Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmaları yeterlidir.
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Şubat 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.