En sıkışık ikinci trafik İstanbul'da

Hollandalı navigasyon firması TomTom’un 161 şehrin trafik sıkışıklığını inceleyerek hazırladığı indekste İstanbul, trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı ikinci şehir oldu.

Hollandalı navigasyon firması TomTom’un 161 şehrin trafik sıkışıklığını inceleyerek hazırladığı indekste İstanbul, trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı ikinci şehir oldu.

Araba navigasyon üreticisi Hollandalı navigasyon firması TomTom’un 5 kıtada bulunan 161 şehrin trafik sıkışıklığını inceleyerek hazırladığı indekste İstanbul, Moskova’nın ardından trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı ikinci şehir olarak yer aldı. trafikSıkışıklık İndeksi için sıkışık olmayan zamanlardaki seyahat süreleri (serbest akış) ile en sıkışık olan saatler karşılaştırıldı. Fark, seyahat süresindeki yüzdelik artış olarak ifade edildi. İndeks hazırlanırken yerel yollar, yan yollar ve karayolları dikkate alındı. Tüm veriler, gerçek GPS tabanlı ölçümlere dayandırıldı.; Trafik Sıkışıklık İndeksi’nde İstanbul’da gün içerisinde yoğun olmayan saatlerde bile seyahat sürelerinin normalden yüzde 55 ve sabahın sıkışık saatlerinde ise yüzde 80 oranlarında daha uzun olduğu görüldü. Aynı rapor akşam saatlerinde de trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda sıkışıklığın normalden yüzde 125 daha fazla olduğunu gözler önüne serdi. Ana yollarda trafik sıkışıklığı seviyesi yüzde 58 olarak belirlenirken, ara yollarda bu oran yüzde 51 olarak tespit edildi. İndekse göre, yoğun saatlerde saat başına gecikme 64 dakika, en az yarım saatlik yolculukta yıllık gecikme ise 118 saat. 2012 yılında trafiğin en sıkışık olduğu gün ise 20 Aralık 2012 olarak indekste yer aldı. ÇÖZÜM BAĞLANTI BÖLGELERİ Uzmanlar akşam ve sabah sıkışıklıklarında bir sürücünün normalin en az iki katı daha uzun bir zamanı yollarda harcadığını belirtti. TomTom Türkiye Ülke Müdürü Enis Yücesan, “TomTom, sıkışıklık çözümü olarak kıtalar arası geçişle değil, Avrupa yakasındaki bağlantı bölgelerinde yapılması gerektiğini belirledi” dedi. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Nisan 2013Yayınlanma Tarihi:09 Nisan 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.