Dünyanın en yoksul insanı sevgisiz insan

Dünyanın en yoksul insanın sevgiden mahrum insanların olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kin, öfke ve nefret duygularıyla hareket eden kişilerin acınası kişiler olduğunu söyledi.

Dünyanın en yoksul insanının sevgiden mahrum insanların olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kin, öfke ve nefret duygularıyla hareket eden kişilerin acınası kişiler olduğunu söyledi.

Sermaye yönetimi gibi duygu yönetimini insanların başarabilmesi önemlidir diyen Tarhan, toplum olarak herkesin sevgiye ihtiyacı var düşüncesiyle hareket etmemiz gerektiğini kaydetti. Uğur Canbolat’ın sunduğu İyi Bak Kendine programının canlı yayın konuğu olan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, duyguların dili konusuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Beyin, duygu ve davranış bağlamında insanın ele alındığı programda Tarhan, semavi öğretilere dikkat çekti. İnsanı insan olduğu için seven ve insana değer veren Mevlana gibi öğretilerin günümüze kadar gelmesinin hatta bu dönemde daha da rağbet görmesinin tesadüf olmadığını ifade eden Tarhan, insanın bugün daha fazla sevilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Tasavvufta ritim, müzik ve zikrin bir arada bulunduğunu, müzikle birlikte beyin ve bedenin rahatlığa, dinginliğe eriştiğini belirten Tarhan, müziğin bu anlamda tedavi etkisine sahip olduğunu da kaydetti. Bu öğretilerin insanların duygusal ihtiyaçlarını giderdiğini vurgulayan Tarhan, insana sevgiyi, birbirini sevmeyi öğrettiğini de söyledi. Bütün semavi öğretiler ve tasavvufta üzerinde durulan temel konunun sevgi olduğunu hatırlatan Tarhan, kaynak yönetimi gibi kişilerin duygularını, sevgisini yönetmesi gerektiğini belirtti. Dünyanın en yoksul insanının sevgisiz insan olduğunun altını çizen Tarhan, içinde kin, öfke ve nefret duygusuyla hareket eden kişilerin acınacak insanlar olduğunu vurguladı. Sevginin üretilmesi adına herkesin sevgiye layık olduğunu düşünme duygusuyla hareket etmesi gerektiğinin belirten Tarhan, sevgi toplumu olmak için mücadele edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:14 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.