Dikkat! Bağımlılık yapıyor

Dikkat! Bu oyun bağımlılık yapıyor: Agar.io..

Dikkat! Bu oyun bağımlılık yapıyor: Agar.io..

Son günlerde internette binlerce kullanıcı, aşırı derecede bağımlılık yapan bu oyundan başını kaldıramıyor: Agar.io... Peki Agar.io nedir, nasıl oynanır? bagimllilkSon günlerin hızla popülerlik kazanan oyunu agar.io insanda bağımlılık yapan ve saatlerce başından kalkamamanıza neden olabilecek bir oyun. Oyun ilk olarak 28 Nisan’da 4chan üzerinden ortaya çıkmış, sadece iki haftada bu kadar popülerlik kazanmış olması kayda değer. Aslında oyun oldukça basit gibi gözükse de hiç öyle değil. Sonbisey.com'da yer alan habere göre oyuna başladıktan sonra amacınız etrafınızdaki küçük topları veya rakiplerinizi yiyerek en büyük hücre haline gelmek. Mouse ile gitmek istediğiniz yönü kontrol ediyorsunuz, herhangi bir yön tuşu kullanımına gerek yok.

AGAR.IO NASIL OYNANIR?

W tuşu ile küçük parçalar fırlatabiliyorsunuz, bunun iki ayrı kullanımı var. Eğer birisiyle yardımlaşma içindeyseniz veya birine yardım edecekseniz ona doğru ilerleyip w tuşuna basarak kendi parçalarınızdan verebiliyorsunuz. Bir de space tuşu var, o da kendinizi ikiye bölmenize yarıyor. İsterseniz daha çok alan kaplayabilmek için yapabilirsiniz, isterseniz de bir rakibi yiyecekken yaklaştıktan sonra kullanabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela ikiye bölündükten sonra rakipten hala büyük kalacağınızın garantisi olmalı, yoksa iki parçanızı birdenbire kaybetmeniz olası. Bunun dışında ikiye bölündükten sonra tekrar birleşmek zaman alıyor, yani siz o haldeyken sizden büyük rakipler bu fırsatı değerlendirebilir ve üzerinize çullanabilir. Bunu mümkün olduğunca hesap etmeniz lazım. İlk önerim bölündükten sonra birleşene kadar kuytu köşelerde saklanıp rakiplerden kaçmanız. Eğer çok fazla büyüdüyseniz mümkün olduğunca bölünme işleminden uzak durun, mümkünse bölünmeyin. Bölünmenin bir diğer yararı da eğer köşeye sıkışmak üzereyseniz bu işlemi yaparak en azından yarınızı, o da kurtarmazsa bir daha bölünerek çeyreğinizi kurtarabilirsiniz. Küçüldükçe daha hızlı kaçabiliyorsunuz çünkü, ayrıca bölünürken bölünen parça çok hızlı bir şekilde ileri fırlatıldığı için de avantajınız oluyor kaçmak adına. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Mayıs 2015Yayınlanma Tarihi:16 Mayıs 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.