Deprem Travma Psikolojisi

CV’nize bakılma süresi 6 saniye

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Temin ve Eğitim İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Pekdoğan, insan kaynakları sorumlularının kendilerine gelen bir CV’yi ortalama 6 ile 7 saniye arasında incelediğini söyledi.

CV’nize bakılma süresi 6 saniye

Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Fuarı kapsamında yapılan ‘İyi Bir Cv Hazırlama ve Başarılı Bir Mülakatın Şifreleri’ paneline öğrenciler ilgi gösterdi. Prof. Dr. Mete Cengiz Sinema Salonu’nda yapılan seminerde, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Temin ve Eğitim İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Pekdoğan, Orhan Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Uğur Sırman, Aktaş Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Gökmen Turan öğrencilere başarılı CV ve mülakat yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

KISA VE ÖZ CV’NİZ OLSUN

UÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. BilçinTak’ın yönettiği panelde konuşan Başak Pekdoğan, öğrencilere mülakata gidecekleri firma hakkında önceden teferruatlı bir araştırma yapmaları tavsiyesinde bulundu. Hangi bölüme başvuruda bulunulmuşsa onun hakkında CV oluşturulması gerektiğinin altını çizen Pekdoğan, “Tek sayfayı aşan CV’ler oluşturmayın.

En fazla 2 sayfalık bir CV’niz olsun. Yapılan bir araştırmaya göre insan kaynakları uzmanlarının bir CV’yi açtığı zaman o CV’ye baktıkları sürenin 6 ya da 7 saniyeyi geçmediği ortaya çıktı. O yüzden de sizin CV’nizi en doğru ve kısa şekilde oluşturmanız büyük bir önem taşıyor. Elbette ciddi bir kariyer birikiminiz var ise onları yazmanız doğal. Ancak şu anda öğrenci konumunda olan sizlerin yaptığı sosyal aktiviteler, sivil toplum kuruluşları ile yaptığınız çalışmaları CV’nizde anlatmanız etkili olabilir. CV’nize mutlaka bir ön yazı ekleyin. Standart ön yazı formlarını unutun. Başvuru yaptığınız kurumun çalışma alanına yönelik fikir ve görüşlerinizi dile getirecek bir yazı hazırlamanız çok daha etkili olacaktır. En az bir dili mutlaka konuşabiliyor olun. Gerçek referanslarınız olsun ve lütfen artık bakan ve milletvekillerini referans olarak göstermeyin. Blog ve benzeri multimedya kaynaklarınız olsun. Sizi farklı kılacak hobileriniz varsa onları da eklemeyi unutmayın” dedi.

ÖZGÜVEN SAHİBİ OLUN

Orhan Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Uğur Sırman ise tecrübe eksikliği çektiklerini düşünen öğrencilere yaptıkları sosyal sorumluluk projelerini CV’lerine eklemeleri tavsiyesinde bulundu. Öğrenci dernekleri ya da kulüplerinde yapılacak bir çalışmanın da insan kaynakları departmanları tarafından ilgi çekebileceğini aktaran Sırman, mülakat görüşmelerinde yapılması gerekenler hakkında da şunları söyledi:

“Günlük bir görüşmeye gidiyormuş gibi iş görüşmesine gitmeyin. Giyiminize özen gösterin. Kendinizi iyi ifade etmeye çalışın. Saçınızla oynamayın, sandalyenizi sağa sola döndürmeyin. Karşınızdaki size bir şey anlatırken gözlerinizi ondan kaçırmayın. Özgüven sahibi olduğunuzu ona hissettirin. Ancak özgüveninizin de bir sınırı olsun. Sizi ego sahibi biri gibi gösterecek davranışlardan uzak durun.”

Aktaş Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Gökmen Turan da mülakat öncesinde ve mülakat sırasında yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.

İHA

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Çocuk Sempozyumu”nda di
  • Travmatik stres yaratan olayların sonrasında toparlanma döneminde neler yapılması gerektiğini açıklayan Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir,
  • Ramazan’da uzun süren açlık sonrası iftar ve sahurda yanlış beslenme, mide rahatsızlıklarına yol açıyor.
  • Yaşam yolculuğumuzda bazı anlar vardır ki iyimser olmak, umutlanmak çok zordur. Ancak bazen de iyimser olmaktan, umut etmekten başka çare kalmaz. Zali
  • Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Şanlıurfa Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Eğitimci
  • Endişe verici bir olaydan sonra kendinizi kötü haberlerle ilgili makale üstüne makale okurken buldunuz mu? Doomscrolling, kötü haber okuma hastalığı.
  • Randevu Al