BEYNİNİZ HIZLI ÇALIŞSIN

Anneyizbiz

İnsan beyni, günlük yaşamda basit yöntemlerle kalıplardan kurtarılarak daha verimli çalıştırılabilir. Nasıl mı?


Her gün gittiğiniz yolu, sabah uyandığınız müziği, oda ve büronuzun düzenini değiştirerek beyninizi şaşırtın. Çalışmayan beyin hücrelerini çalışır hale getirirsek 60 yaşında bile bir gencin beyni kadar aktiviteye sahip olabiliriz.

Beyin emir vermeden çalışmaz, sürekli aynı yönde yapılan şeyler beyni tembelleştirir. Beyinden daha fazla yararlanmak için bir takım pratik yöntemlerin uygulanması gerekir.

Hayal gücüyle beyni çalıştırmaya sevk edebiliriz. Bir amaç ve hedefimiz varsa, beynimizde bu amaç ve hedefe adım adım ulaşma yollarını hayal ederek ve daima pozitif düşünerek ulaşabiliriz. Hayal kurmak beynin çalışmasına katkı sağlıyor. Beyinler paraşüt gibidir, açılmadıkça çalışmaz.

Her insanda milyarlarca adet bulunan beyin hücrelerinin, her gün ortalama 10 bininin öldüğü ortaya çıktı. Beyin fonksiyonları 18-23 yaşlarında artar, 40 yaşından sonraysa hızla azalır. Günde 10 bin hücre ölüyor. Ama 65-70 yaşına kadar ölen hücrelerin sayısı toplam hücrelerin ancak yüzde 5’ine ulaşabiliyor.

Demek ki beyne hücre takviyesi oluyor. Ama takviye olurken o hücreler, “Ben beyin hücresi olayım” demiyor. Bizim “kök hücreler” dediğimiz hücreler var. Bunlar beyin hücresine dönüşebiliyor. Her beyin hücresi öldüğünde, bellek depolama, yeni bilgileri alma ve öğrenmede zayıflama oluşuyor. Eğer beyin hücrelerimizi çalıştırırsak, 60 yaşında, bir gencin beyni kadar aktiviteye sahip olabiliriz.

Her insanda beyin hücre ölümünün aynı oranda olmadığını, kişinin biyolojik yapısı, stres, sigara, alkol, yüksek tansiyon, kolesterol ve çevre koşullarının bunda etkili olduğu bildirildi. Stresin bir takım zararlı kimyasal elektronlar oluşturduğu, bunların beyin hücrelerine yapışarak, beyni zehirlediği ortaya çıktı.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:18 Mayıs 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.