BEYNİ BESLEYEN MEYVE


A.A

Kara üzümün güzellik iksiri , gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin de ana ürünü olduğu açıklandı.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat  Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çelik, "Kara  üzüm güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin de ana  ürünüdür" dedi.
 
Prof. Dr. Çelik,  kara üzümün yapısında  bulunan vitamin, mineral, potasyum, magnezyum ve demirin vücudun bağışıklık  sistemini kuvvetlendirdiğini söyledi.

Kara üzümün ayrıca cilt bakımı için büyük yararlar sağladığını belirten  Prof. Dr. Çelik, şunları kaydetti:

"Kara üzüm, vücutta yağların erimesine yardımcı olarak cildin taze ve  temiz bir görünüm almasını sağlıyor. İçerdiği maddeler sayesinde güzellik iksiri  olarak nitelendiriliyor. Bir salkım kara üzüm veya buna eş değer kurutulmuş kara  üzüm, vücudu ve beyin hücrelerini zindeleştiriyor. Bir kilo üzüm, 1150 gram süt,  390 gram et, 300 gram ekmek ve 1200 gram patatese eşdeğerdir. Bu nedenle de  bayanlar için en ideal rejim menüsüdür."

Kara üzümün bilinenden çok daha fazla yararı bulunduğunu bildiren Prof.  Dr. Çelik, şöyle devam etti:

"İnsanlar kara üzümü sadece vücudun kan ihtiyacı arttığında tüketmeye  başlıyor. Oysa kara üzüm başlı başına bir sağlık meyvesi. Kara üzüm güzellik  iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin de ana ürünüdür. Daha da  önemlisi kabuklarında bulunan resveratrol maddesi kansere karşı savaşmakta,  antioksidan görevi sayesinde yağlı bileşiklerin kılcal damarlarda birikmesini  engellemekte yani antikoagulant olarak davranmakta ve kanı sulandırarak koroner  kalp hastalıklarına karşı insanları korumaktadır."

Kara üzümün bazı karaciğer rahatsızlıkları ve kansızlık tedavisinde de  etkili olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelik, "İçerdiği meyve asitleri ve lifli  yapısından dolayı mideye zarar vermeksizin böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli  çalışmasını sağlar ve kanın temizlenmesine yardımcı olur" diye konuştu.

Prof. Dr. Çelik, kara üzümün, ayrıca alerji ve kireçlenmelerde iltihap  oluşumuna engel olduğunu söyledi.,
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:11 Haziran 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.