Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi

Üsküdar Üniversitesi’nde Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi...

Üsküdar Üniversitesi, beyin haritalama ve tedavileri alanında dünya çapında bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Beynin bilinmeyen sırlarını ve Otizm, Şizofreni, Parkinson, Alzheimer gibi önemli hastalıklarının araştırılıp tedavilerinin geliştirilmesi için ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013 yılında başlattığı Brain İnitiative (Beyin İnisiyatifi) Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden Üsküdar Üniversitesi, 13 Kasım 2015 tarihinde uluslararası bir sempozyum düzenliyor.

Beyin haritalama ve tedavilerinde global bir birlik oluşturmanın hedeflendiği sempozyumun sonuç bildirgesi ise G20 Zirvesi’nin düzenlendiği Antalya’da açıklanacak.
Türkiye’nin ilk beyin parkı projesi çalışmalarını yürüten,  beyin araştırmaları, beyin hastalıkları konusunda eğitim ve tedavi imkanları sunan Üsküdar Üniversitesi, bu alanda önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.

ABD’nin İnsan Genom Projesi’nden sonra en dikkat çeken projesi olarak lanse edilen, Beyin İnisiyatifi Projesi’ne, Türkiye’den proje ortağı olarak Üsküdar Üniversitesi seçilirken; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, ABD’de beyin araştırmaları alanında faaliyet gösteren Society for Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) - Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevine getirildi.

ULUSLARARASI BİLİMSEL ZİRVE YAPILIYOR

Brain İnitiative (Beyin İnisiyatifi )Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden Üsküdar Üniversitesi, bilimsel bir zirve düzenliyor. Brain Initiative Komisyonu’nun da katılımı ile İstanbul’da 13 Kasım 2015 tarihinde Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi düzenleniyor.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek bilimsel zirvenin açılış konuşmaları Society for Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) - Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Başkanı Dr.Babak Kateb ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü, (SBMT) - Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapılacak.

KLİNİK NÖROBİLİMDE İŞBİRLİĞİ AMAÇLANIYOR

Dünyada ve ülkemizde beyin alanında çalışmalar yürüten uzman isimlerin görüşlerini açıklayacakları sempozyumda ABD, Türkiye ve diğer G20 ülkeleri arasında beyin haritalama ve tedavilerinin tüm alanlarını içerecek şekilde klinik nörobilimde sağlam bir çalışma işbirliği kurulması amaçlanıyor.

Sempozyumda beyin keşif, hastalıkların önlenmesi, tanı ve tedavi için stratejik sanayi-akademi-devlet ittifakını tesis etme, beyin haritalama ve tedavileri alanındaki yeniliklerin tüm dünyaya hızla entegrasyonu ticarileştirilmesinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Sempozyum ile G20 ülkeleri arasında tamamlayıcı beyin haritalama girişimlerinin başlatılması ve G20 genelinde ortak kurumsal değerlendirme kurulu çalışma grubunun klinik deneme ve formülasyonunun kolaylaştırılması hedefleniyor.

SONUÇ BİLDİRGESİ ANTALYA’DA AÇIKLANACAK

Sempozyumun sonuç bildirgesi ise G20 Zirvesi’nin gerçekleştirileceği Antalya’da 15 Kasım 2015 tarihinde açıklanacak. Xanadu Resort Hotel Antalya’da gerçekleştirilecek etkinlikte sonuç bildirgesi Prof.Dr. Nevzat Tarhan ve Dr.Babak Kateb tarafından açıklanacak.
Etkinliğe Üsküdar Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, Türk Nöroşirürji Derneği temsilcileri, ulusal araştırmacılar, G20 bilim adamları ve iş adamları katılacak.

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NİN DAVET EDİLMESİ GURUR VERİCİ

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, G20 Zirvesi’nin önemine dikkat çekerek Üsküdar Üniversitesi’nin bu yıl zirveye davet edilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Prof.Dr. Tarhan, şunları söyledi:

“Dünyadaki 20 gelişmiş ülkenin liderlerinin bir araya gelip dünyadaki politikaları, bilim, çevre ve sağlık politakalarını konuştuğu iki günlük yoğun toplantıda sunumların yapılıyor. Bu toplantı, dünya ortak aklının ortaya çıkarıldığı bir toplantı. Bu projenin ismi ‘İleri Nöroteknoloji Konusunda Beyin Gelişimi Projesi’. Şu anda insanın önünde çözümsüz hastalıklar var mesela otizim, Alzheimer, Parkinson, şizofreni, depresyon gibi. Ülkeler bu hastalıklara çok büyük bütçeler ayırıyor. Bu hastalıklara yeni çözümler bulabilmek amaçlanıyor. Bu teknoloji de şöyle; beyin dalgalarıyla bunları ölçülebilir hale getirmek ve bununla hastaları tedavi etmek hedefleniyor. Artık şu anda Genom Projesi’nden sonra yeni bilim projesi elektromanyetik teknolojilerin insan beynine ve davranışına uyumunu araştıran bir teknoloji olacak. Biz G20 Zirvesi’ne üniversite olarak davet edildik. 13 Kasım 2015’te Üsküdar Üniversitesi’nde bir uydu sempozyumu yapacağız, bu sempozyumun sonuçlarını 15 Kasım 2015’te Antalya’da katılımcılara sunacağız.”

ONLİNE KAYIT YAPTIRILABİLİYOR

Katılımın ücretli olduğu sempozyumu izlemek isteyenler online kayıt yaptırabiliyor. Sempozyuma katılmak isteyenler 350 dolar ödeyecek. SBMT üyesi katılımcıların 100 dolar ödeyeceği sempozyumda SBMT üyesi olan öğrenciler 10 dolar ödeyerek sempozyuma katılabilecek.

Ayrıntılı bilgi ;
//g20istanbul2015.uskudar.edu.tr/tr/


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.