Aşırı sinirlendiğimde kekeme oluyorum

Aşırı kızgınlık hissettiğimde, sinirlendiğimde kekeme oluyorum konuşamıyorum. Ne yapabilirim nasıl kurtulabilirim?

SORU

Ben 8 senelik evliyim. Birkaç kaç gündür baş ağrısı çekiyorum. Bazen hiç sebep olmadan canım çok sıkılıyor ve işyerinde bazı olumsuz davranışlardan dolayı kendimi çok fazla sıkıp sinirleniyorum.
CEVAP Başağrısı, sıkıntı, olumsuz duygular gibi tüm yaşadıklarımızın bir nedeni vardır. Gerek sosyal yaşamdaki, gerekse iş yaşamındaki sorunlar insanlarda sıkıntıya neden olabilir. Bu sorunlar çözümlenince, ortaya çıkardığı sonuçlar da ortada kalkar. Günlük yaşamda nedensiz olarak yaşandığı düşünülen sıkıntı gibi olumsuz duyguların da bir nedeni vardır. O anda açık bir neden bulunamaması onun nedensiz olduğunu göstermez. Yaşanan sorunlara "problem çözme teknikleri" ile yaklaşıldığında çözüme ulaşılabilir.

SORU Depresyonda gen tedavisi ülkemizde ne zaman başlayabilir. Dünyada bu yöntemi kullanan ülke var mı?

CEVAP Özellikle son yirmi-otuz yılda genetik alanında çok hızlı bir ilerleme ve gelişme oldu ve bu sürmektedir. Bu bilgiler depresyonda genetik etkenlerin önemli olduğunu, genetik yapıdaki bazı genlerin bazı kişilerde önemli olabileceğini göstermiştir. Genlerin sayısını ve genlerle ilgili yapıların sayısını düşününce, bugün için hemen depresyonda genetik tedavinin uygulanmasından söz edemiyoruz. Gelişmeler bilgi toplama aşamasında olup yakın bir gelecekte önleme ve tedavi için kullanılabileceği düşünülmektedir. Dünyada da henüz böyle bir tedavi yoktur.

SORU Aşırı kızgınlık hissettiğimde ve sinirlendiğimde kekeme oluyorum konuşamıyorum. CEVAP Sinirlilik gibi duygusal durumlarda sinir sisteminin bazı yapıları aktif hale geçer, bedenimizdeki bazı maddelerin düzeyi değişir. Bu değişiklikler bedenimizde ve tepkilerimizde değişikliklere neden olur. Nabızda yükselme, gerginlik gibi farkettiğimiz bazı değişikliklerle birlikte; kan şekeri, mide-barsak hareketlerinin artması, savunma sisteminin aktifleşmesi gibi farkında olmadığımız değişiklikle de olur. Duygusal durumdaki ani değişiklik davranışlarımızı da etkiler; titreme, kekeleme gibi. Bu davranışların azaltılmasında gevşeme teknikleri yararlı olur.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

AŞIRI SİNİRLENDİĞİMDE KEKEME OLUYORUM

KARIMA KARŞI HİÇ SEVGİM YOK

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2023Yayınlanma Tarihi:22 Eylül 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.