Aptal menü

Hamburger ve patatesten oluşan menü, hastalık gibi yayıldı. Vitamin ve proteinden yoksun bu besin, çocukları etkisi altına aldı. Uzmanlar ise bilinmeyen bir tehlikeyi gün yüzüne çıkarttı: Sık sık fast-food yiyen aptal oluyor.

Hamburger ve patatesten oluşan menü, hastalık gibi yayıldı. Vitamin ve proteinden yoksun bu besin, çocukları etkisi altına aldı. Uzmanlar ise bilinmeyen bir tehlikeyi gün yüzüne çıkarttı: Sık sık fast-food yiyen aptal oluyor. fastfoodDünya, fast-food tarzı beslenmenin etkisi altına girdi. Tehlike öyle büyüdü ki adeta "hamburger nesli" yetişmeye başladı. Dünyada milyonlarca kişi, vitamin değeri olmayan bu beslenme tarzını benimseyerek, farkında olmadan fast-food restoran zincirlerine bir yenisinin eklenmesine katkıda bulundu.

Özelllike çocuk ve gençlerin elinden düşmeyen hamburger, obezite sorununu gündeme getirdi. Vitamin ve proteinden yoksun olan hamburgerin şişmanlattığı iddiası, bilim dünyası tarafından kanıtlandı. Ancak yapılan yeni bir araştırma hamburgerin bilinmeyen bir zararını daha ortaya koydu. DEPRESYON RİSKİ İngiliz bilim insanları, beslenme tarzındaki değişikliğin zeka üzerindeki etkilerini masaya yatırdı. 14-17 yaşındaki çocuklar arasında yapılan araştırma sonuçları ise şaşırttı. Büyüme çağında sık sık hamburger, patates, pizza yiyip, gazlı içecek içen çocukların, sebzemeyve tüketen çocuklara göre daha düşük zekalı olduğu belirlendi. Bilim insanları, fast-food tarzı gıdaların yararlı yağ, vitamin ile minerallerden yoksun olduğunu, bu nedenle 'depresyon, şizofreni ve hafıza sorunlarını' gündeme getirdiğini açıkladı. 8 YAŞINA DİKKAT Araştırmacılar, "Vücudu iyi beslemek, zihni de iyi beslemek anlamına geliyor" dedi ve ekledi: "8 yaşından önce cips, kurabiye, kola, pizza, hamburger, çikolata gibi abur cuburları az tüketen hatta hiç yemeyen çocuklar, yiyenlere göre bariz bir farkla daha zeki oluyor."  ZARARLI  Hamburger ve kızartılmış patates gibi fast-food yiyecekler İşlenmiş gıdalar (sucuk, salam, sosis gibi) Alkol ve sigara Şeker Çay ve kahve Tarım ilacı içeren besinler Asitli içecekler Cips FAYDALI  Sebze Kuruyemiş Meyve Buğday, kepek Yumurta Yağlı balık Kırmızı ve beyaz et Yeşil çay Süt ürünleri SABAH  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:01 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.