Almanya'da alkol tüketimi arttı

Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi, en çok alkol tüketilen beş OECD ülkesi Lüksemburg, Fransa, Avusturya ve Estonya'nın ardından 5’inci sırada yer alan Almanya’da yılda kişi başına alkol tüketiminin 135 litreye çıktığını açıkladı.

Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi, en çok alkol tüketilen beş OECD ülkesi Lüksemburg, Fransa, Avusturya ve Estonya'nın ardından 5’inci sırada yer alan Almanya’da yılda kişi başına alkol tüketiminin 135 litreye çıktığını açıkladı.

alkolAlman televizyon kanalları, tehlikeli tırmanışa ilişkin haberlere geniş yer ayırdı. Alman yaşın kuruluşu Deutsche Welle, Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi’nin (DHS) Almanya'da alkol tüketimi, sigara ve uyuşturucu kullanımı konularındaki rakamları açıkladığını, Almanlar’ın yılda kişi başına ortalama 135 litre alkollü içecek tükettiğini aktardı. Almanya’da tüketilen alkolün önemli bölümünü 105,5 litre ile bira oluşturdu. Birayı yılda 20.4 litre ile şarap izledi. Saf alkollü içecekleri kullananların oranı ise 9.5 litre çıktı. Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi yöneticisi Raphael Gassmann, uluslararası karşılaştırmada yasal bağımlılık yapan maddelerin tüketiminde çok yüksek bir noktada bulunduklarını söyledi. Raporda, Almanya'da yasa dışı uyuşturucu maddelerin tüketimi yok denecek kadar az oranda. Esrar gibi bu tür maddelerin tüketiminin yüzde 0,04 oranında olduğu belirtildi. Sigara kullanımı konusunda ise, umut verici gelişmeler olduğu ve sigara kullanımının gerilediği kaydedildi. Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi yöneticisi Raphael Gassmann, son birkaç yılda sigara bağımlılığında gerileme gözlendiğini, ancak hâlâ 18-64 yaş arası erkeklerin yüzde 34'ünün, kadınların ise, yüzde 26'sının sigara kullandığına dikkat çekti. Geçen yıl kişi başına 996 sigara içildiği ifade edildi. Gassmann, sigara tüketiminin sonuçlarına bağlı olarak yılda 100- 120 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kurum, sigara ve alkol bağımlılığıyla mücadelede vergilerin yükseltilmesi, satış saatlerine sınırlama getirilmesi ve reklamların azaltılması gibi yöntemlerin kullanılması önerisinde bulunduğu belirtildi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Nisan 2014Yayınlanma Tarihi:06 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.