YAPAY ZEKÂ İLE ÖLÜMSÜZLÜK

Milliyet

Teknoloji her gün gelişiyor, insanların hayatını değiştiren buluşlar arasında geçen süre giderek kısalıyor.

 


Araştırmalar bu hızın son on yılda bir önceki on yılın iki katı arttığını gösteriyor. Teknolojik gelişmelerin katlanarak artacağını savunan uzmanlar, bir noktada bilgisayarların artık kendilerini icat eden insanlardan daha zeki hale geleceğini savunuyor. 

İşte bu “yapay zeka” oluştuğunda bilgisayarlar artık insanlar yerine kitap yazmaya, sanat eseri yaratmaya, gözlem yapmaya hatta etik kararlar almaya başlayacak.

2045’TE GERÇEKLEŞECEK

Bu görüşleri benimseyen teknoloji uzmanlarından biri olan Raymond Kurzweil, yapay zeka sayesinde 2045 yılında insanların bilinçlerini bilgisayarlara aktarabileceğini, vücutlarının yerini de robotların alacağını öne sürüyor. Böylece insanlık “fonksiyonel bir ölümsüzlüğe” ulaşacak.

ABD Ulusal Teknoloji Nişanı ödüllü, 19 onursal doktoraya sahip olan Kurzweil’e göre 2020’li yılların ortasında bilgisayarlar insan beyninin kapasitesini aşacak. 2045’de de bilgisayarlar tüm insanların zekalarının toplamını aşan bir kapasiteye ulaşacak.

Kurzweil’e göre 2045’te, bugün var olan insan zekasının milyarlarca katı büyüklüğünde yapay zeka üretilecek. Böylece bilincimizi bilgisayarlara ve robotlara yükleyebilir hale geleceğiz.


 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Şubat 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.