Deprem Travma Psikolojisi

2 ayda kilo vermenizi sağlayacak öneriler

Toplumda ‘Kilo vermek aç kalmak ile olur’ şeklinde yaygın bir yanılgı var. Halbuki beslenme düzeninizde ve menülerinizde küçük değişiklikler yaparak aç kalmadan da kısa sürede kilo verebilirsiniz.

2 ayda kilo vermenizi sağlayacak öneriler

Kilo vermek konusunda kime danışsanız size teoride birçok fikir sunar fakat pratikte bu fikirlerin çoğu işlevsizdir ve uygulamanız halinde yararını göremezsiniz. Kilo vermek için en gerekli şeyler azim ve sabırdır. Herkes çok çabuk kilo vermek ister ama çok hızlı kilo vermek vücutta dengesizliklere yol açacağından sağlıklı değildir ve uzmanlar tarafından tavsiye edilmez. Toplumda ‘kilo vermek aç kalmak ile olur’ şeklinde yaygın bir yanılgı var. Halbuki beslenme düzeninizde ve menülerinizde küçük değişiklikler yaparak aç kalmadan da kilo vermek mümkün. İşte uzmanlardan kilo vermek için öneriler:

1. Kilo vermek için günlük almanız gereken kalori miktarını belirleyin ve aşırı kalori içeren, besleyici özelliği bulunmayan besinleri tüketmekten kaçının.

2. Kendinizi aç bırakmayın çünkü aç kalmak diyetinizi bozmanıza ve bir seferde gereğinden fazla kalori almanıza yol açabilir.

3. Sabah kahvaltısını ihmal etmeyin. Kahvaltıda besleyici ve tok tutan yiyecekler tüketin. Yağlı yiyeceklerden uzak durun. Kahvaltıda yeşil çay tercih etmeniz metabolizmanızı hızlandırır ve yağ yakımını arttırarak kilo vermenize yardımcı olur.

4. Kilo vermek için yapılaması gerekenler arasında başı çeken bir diğer önemli konu da egzersizdir. Gün içerisinde eskiye nazaran daha çok hareket ederek yaktığınız kalori miktarını artırmak mümkün.

5. Su içmeyi ihmal etmeyin. Çünkü su organların işlevlerini yerine getirmesi ve vücutta biriken zararlı (toksik) maddelerin vücuttan uzaklaştırılması için son derece önemlidir. Yemeklerden yarım saat önce bir büyük bardak su içmeniz halinde tokluk hissi kazanırsınız ve daha az yemek yiyerek doyabilirsiniz.

6. Karbonhidrat ve yağ içerikli besinleri diyetlerinizden tamamen çıkarmayın. Çünkü bu durum kilo vermenize yardımcı oluyor gibi gözükse de uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir. Öğünlerinizde tükettiğiniz besinlerde karbonhidrat ve yağ dengesini sağlamaya çalışın.

7. Bisküvi, pasta, kek, cips, kraker, kurabiye, şekerleme gibi atıştırmalıklardan ziyade çiğ sebze, meyve, yoğurt, badem, ceviz, fındık, peynir, yumurta, et, tavuk, balık gibi besinler tüketmeye özen gösterin.

8. Kilo vermenin karşısındaki en büyük engellerin başında stres gelir. Diyetlerinizin başarılı olması ve kilo verebilmeniz için stres ile başa çıkabilmeniz ve kontrol altına almanız gerekir. Düzenli egzersiz yapmak stresi düşük seviyede tutmanıza yardımcı olur.

HÜRRİYET

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Yaşam yolculuğumuzda bazı anlar vardır ki iyimser olmak, umutlanmak çok zordur. Ancak bazen de iyimser olmaktan, umut etmekten başka çare kalmaz. Zali
  • Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Şanlıurfa Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Eğitimci
  • Endişe verici bir olaydan sonra kendinizi kötü haberlerle ilgili makale üstüne makale okurken buldunuz mu? Doomscrolling, kötü haber okuma hastalığı.
  • Travmaların hem biyolojik hem de psikolojik olarak insana tamamen zarar veren bir durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Firdevs Seyfe Şen, tra
  • Dikkat! Sürekli kötü haber okumak bağımlılığa yol açıyor…
  • Depremzede kadınların sahip oldukları sorumlulukların da etkisiyle felaketten çok daha fazla etkilendiğini belirten uzmanlar, kadınların bu dönemden e
  • Randevu Al