115 bin kişinin derdini dinlediler

Aile ve Sosyal Destek Programı'nda 25 bin hane ziyaret edilerek 115 bin kişiyle görüşüldü, dertleri dinlendi.

Aile ve Sosyal Destek Programı'nda 25 bin hane ziyaret edilerek 115 bin kişiyle görüşüldü, dertleri dinlendi.

Sosyal yardımların, başvuruya gerek kalmadan ihtiyaçların tespiti yoluyla yapılmasına dayalı Aile ve Sosyal Destek Programı'nın (ASDEP) Karabük ve Kırıkkale'deki pilot uygulamalarında, yaklaşık 25 bin hane ziyaret edilerek 115 bin kişiyle görüşüldü, sorunların çözümü için gerekli yönlendirmeler yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, sosyal yardımlaşmada başvuru odaklı anlayıştan ihtiyaç ve arz odaklı anlayışa geçişin modeli olarak hayata geçirdiği ASDEP'in pilot uygulamaları Karabük ve Kırıkkale'de yapıldı. Kırıkkale'deki uygulama çalışma sosyal hizmet merkezleri üzerinden, Karabük'teki çalışmalar ise sosyal yardım vakıflarınca yürütüldü. Ekonomik sorunları olanlar, sosyal hizmete ihtiyaç duyanlar, eğitim ve istihdam konularında ihtiyacı olanların tespit edildiği çalışmada, sorunların çözüm yolları gösterildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASDEP ile yerinde durum tespiti yapılan birey ve ailelerin, sosyal hizmet ve sosyal yardımın yanı sıra sağlık, eğitim ve istihdam başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli bilgilendirme ve yönlendirme hizmetlerinin yapıldığını anlattı. Karabük ve Kırıkkale'de yürütülen çalışmaların geri bildirimlerine göre, ASDEP'lerin çalışma yönteminin şekilleneceğini dile getiren Zahteroğulları, bir yıl içinde yurt genelinde programın uygulanmasının planlandığını bildirdi.

PİLOT İLLERDEKİ ÇALIŞMALAR

Bakanlık olarak vatandaşların sosyal yardım ve hizmetlere ihtiyaç duyma oranlarını azaltmak için çalıştıklarını vurgulayan Müsteşar Zahteroğulları, şiddetin, istismarın, ihmalin daha az olduğu bir aile ve toplum yapısı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Programla ulaşılan bireye ya da aileye sadece sosyal yardımı, sosyal hizmetin bir dalını götürmeyeceklerini anlatan Zahteroğulları, ailelerin sorunlarını bütüncül bir yaklaşımla çözmeyi hedeflediklerini belirtti. Zahteroğulları, “Ulaşılan bir işsize 'git İŞKUR'a başvur' demeyeceğiz. Onunla birlikte İŞKUR'a başvurusunu yaptıracağız, işe girme sürecinde ona rehberlik edeceğiz. Sonuç olarak bütün insanların, öncelikle dezavantajlı grupların desteklerle, ekonomik ve sosyal seviyelerinin artırılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu. Pilot uygulama kapsamında Kırıkkale'de 14 bin hane ziyaret edilerek 60 bine yakın kişiyle görüşüldüğünü aktaran Zahteroğulları, Karabük'te de 11 bin 200 haneye giden uzmanların yaklaşık 55 bin vatandaşın sorunlarını belirlediğini söyledi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Kasım 2012Yayınlanma Tarihi:18 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.