Yemekleri koklayarak zayıflamak mümkün

Günlük hayatta basit yöntemlerle zayıflamak mümkün: İçecekleri yavaş yudumlayın, baskın kokulu yiyecek tüketin, küçük tabakta yemek alın ve loş ışıklı atmosfer tercih edin.

Günlük hayatta basit yöntemlerle zayıflamak mümkün: İçecekleri yavaş yudumlayın, baskın kokulu yiyecek tüketin, küçük tabakta yemek alın ve loş ışıklı atmosfer tercih edin.

yemekkoklamakDünyanın en büyük sağlık endişesi yaratan sorunlarından biri olan fazla kilolarla mücadelede etkin yöntemleri, Hindistan’da yayımlanan The Times of India gazetesi derledi. Buna göre, gelenekselleşmiş çözüm önerilerine rağmen günlük hayatta uygulanabilecek basit yöntemlerle de zayıflamak mümkün. Uzman görüşlerine dayandırılan beş maddelik yöntem paketi, hem fazla yemenin önlenmesini amaçlıyor. 1- YAVAŞ YUDUMLAMAK: Sudan başka sıvıları içerken az miktarda ve yavaş bir şekilde yudumlamak, tek bir seferde fazla miktarda sıvı alınmasını önlüyor. Zira, hızlı içmek, tüketilen sıvı miktarının farkedilememsine yol açıyor. Ayrıca sıvı oldukları için kalorisiz olduğuna inanılarak bol miktarda tüketmek de kilo alımında gizli bir rol oynuyor. Portakal suyu, bira ve sodanın kalorilerinin yüksek olduğu biliniyor. 2- KOKULAR: Çok güçlü, hoş kokuları olan yiyeceklerin tercih edilmesi öneriliyor. Yapılan araştırmalarda kokunun damak zevkine ve beynin tepki vermesine büyük katkısı olduğu ortaya kondu. Yiyecekleri koklamak, tokluk hissini yükseltiyor. Bu anlamda en etkili gıdalar ise, peynir, yeşillik ve baharatlar. 3-FARKLI RENKTE TABAKLAR: Patates püresini beyaz tabakta yemek, tüketilen porsiyonun da farkedilememesine yol açabilir. Zira, hem tabak hem de gıdanın yakın renklerde olması algı yanılmasına neden olabiliyor. Ancak yemekten farklı renkte bir tabak kullanmak, tokluk hissini destekliyor. Uzmanlar, özellikle zıt renklerin bu anlamda işe yaradığına dikkat çekiyor. 4- KÜÇÜK TABAKLAR: Küçük bir tabakta yiyecekler göze daha çok göründüğünden doygunluk hissine daha kısa sürede ulaşmak mümkün. 5- LOŞ IŞIK, KISIK SESLİ MÜZİK: Yapılan araştırmalar restoran tasarım ve dekorasyonlarının fazla yemeyi önlediğini gösteriyor. Zira, restoranlarde kullanılan loş ışık ve kısık sesli müzik yeme hızın düşürmeye yardımcı oluyor. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Mayıs 2013Yayınlanma Tarihi:28 Mayıs 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.