Deprem Travma Psikolojisi

Yemeklerden sonra 20 dakika çiğneyin

Yemeklerden sonra 20 dakika sakız çiğneyin! İşte diş sağlığı için beslenme tüyoları.

Yemeklerden sonra 20 dakika çiğneyin

“Doğru beslenen kişilerin ağız, diş ve kemik sağlıkları da aynı oranda sağlıklı” diyen uzmanlar sağlıklı dişler ve iyi bir ağız hijyeni için çok pratik tüyolar verdi. Tüm besin gruplarından dengeli olarak beslenme kemiklerimiz ve dişlerimizin dirençli olmasını sağlarken iyileşme sürecini de hızlandırır. Yalçın, her besin grubundan dengeli olarak tüketilmesi gerektiğini belirterek, belli başlı yiyecekleri şöyle sıraladı: “Karbonhidrat (ekmek v.b), sebze, meyve, et, süt, yoğurt, peynir…”

ARA ÖĞÜNLERİ AZALTIN

Özellikle ara öğünlerle şekerli bir gıda yediğinizde 20 dakika boyunca dişleriniz asit ortama maruz kalacaktır. Ara öğünler sıklaştıkça gün içinde dişler sürekli asitle mücadele halinde olacağından çürük oluşumunda artış olur.

ANA ÖĞÜNLER SERBEST

Ana öğünlerde, besin çiğnenme fonksiyonu sırasında salgılanan tükürük miktarında artış olur. Tükürük artışı ile birlikte dişlerin üzerinde besin birikimi ve asit ortamın yaratacağı etkileri azalır.

SÜT ÜRÜNLERİ MUCİZESİ

Süt ürünleri içindeki Kazein proteininden dolayı çürük engelleyici özelliğe sahiptirler. İçerisindeki şeker ve yağ miktarı önemlidir tabii ki... Özellikle beyaz peynir, yoğurt diş dostu besinlerdir. Rahatlıkla tüketebilirsiniz.

YEMEKLER ARASINDA ACIKTIĞINIZDA

Yemek aralarında acıkınca çiğ sebze, meyve, peynir, sade yoğurt yemeyi tercih edebilirsiniz. Günde 3 kez dişlerinizi florürlü bir diş macunu ile fırçalamak ve diş ipi kullanmak mutlaka yapılması gerekenler listesinde 1. sırada.

SAKIZ DEYİP GEÇMEYİN!

Yapılan araştırmalar yemeklerden sonra 20 dakika boyunca şekerli sakız çiğnenmesinin çürük oluşumunu azalttığını göstermiştir. Sakız çiğneme fonksiyonu sırasında tükürük miktarında artış görülür ve besinler dişlerin üzerinden uzaklaşmış olur.

HÜRRİYET AİLE

Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Seçim döneminde medya kullanımını kısıtlamak ruh sağlığı için önemli.
  • Nevrotik bozukluk güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan bir duygu durum bozukluğudur.
  • Sorumluluk duygusu, insanın hayata adapte olmasını sağlayan bir duygu. Öyle ki henüz bir yaşından itibaren eğitimle çocuğa kazandırılması gereken bir
  • Sağduyu, huzur ve güvenliğin korunmasında önemli!
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Randevu Al