Deprem Travma Psikolojisi

Yemek için mi yaşıyor, yaşamak için mi yiyoruz?

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Kulübü “Yemek İçin Mi Yaşıyor, Yaşamak İçin Mi Yiyoruz” başlıklı bir konferans gerçekleştirdi.

Yemek için mi yaşıyor, yaşamak için mi yiyoruz?

 

Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Sinan Canan katıldı. Canan, sürekli aynı türde, düzensiz ve fazla beslenmenin kişiyi yemek için yaşamaya yönlendirdiğini söyledi.Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencileri düzenledikleri etkinlikle önemli bir konuya dikkat çekti.

Yemek için mi yaşıyor, yaşamak için mi yiyoruz?“Yemek İçin Mi Yaşıyor, Yaşamak İçin Mi Yiyoruz” başlıklı bir konferans gerçekleştirdi. Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan konuşmacı olarak katıldı.

Verdiği birbirinden farklı örneklerle konuya açıklık getiren Canan, “Biz çok farklı bir türüz; pençemiz, kalın derilerimiz yok sadece bizi milyonlarca yıllık süreçten buralara getiren ve bütün canlılardan ayıran beynimiz var!” dedi.  

Beynimizde ‘dopamin’ denen bir hormon var diyen Canan, bu hormonun kişinin hoşuna giden bir şey olduğunda ‘bi daha’ dediğini söyledi. Yemek yerken de kişinin sürekli sevdiği yemekleri istemesinin nedeninin bu hormon olduğunu ifade dene Canan, sürekli aynı türde, düzensiz ve fazla beslenmenin kişiyi yemek için yaşamaya yönelttiğini dile getirdi.

Konuşmasında ömür uzunluğuna da dikkat çeken Canan, “Bol hareket, az ve araklı yemek, olumlu sosyal ilişki, düşük stres” başlıklarının uzun ömür için anahtar kelimeler olduğunu kaydetti.
 
ÜHA

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Psikiyatri, ruhsal bozuklukların ve duygusal ve davranışsal bozuklukların kökeni, teşhisi, önlenmesi ve yönetimi ile ilgilenen tıp dalıdır. Bu nedenle
  • Metabolik sendrom, kalp hastalığı, diyabet, felç ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık türüdür. Metabolik sendromun altında yatan nede
  • Kadın-erkek ilişkilerinde en kritik soru bu olsa gerektir. Evliliğin başlangıcında romantik duygular daha baskındır. İkinci dönemde kişilik ve güç çat
  • Nikotin bağımlılığı Kalp hastalığı, felç, kanser, akciğer hastalığı ve diğer birçok sağlık durumu riskinizi artırmanın yanı sıra, sigara içmek beynini
  • Özgüven, özsaygı, özdeğer gibi kavramları içeren ego, genler ve stres gibi pek çok faktörden etkileniyor.
  • Krampların nedenleri nelerdir? Krampların nedeni tuz eksikliği midir? Bu ne kadar doğru? Kramp sırasında ne yapmak gerekir?
  • Randevu Al