Deprem Travma Psikolojisi

Yediğiniz çikolataya göre yaşınız kaç?

Canınız haftada kaç kere çikolata yemek istiyor? Ya da haftada kaç kere çikolata yiyorsunuz? Peki, haftalık çikolata yeme sayınızın yaşınızı ortaya çıkaracağını söylesek?

Yediğiniz çikolataya göre yaşınız kaç?

Canınız haftada kaç kere çikolata yemek istiyor? Ya da haftada kaç kere çikolata yiyorsunuz? Peki, haftalık çikolata yeme sayınızın yaşınızı ortaya çıkaracağını söylesek? Sizleri matematik ve çikolatayı aynı noktada buluşturan eğlenceli bir oyuna davet ediyoruz. Bu oyunla yakınlarınızı şaşırtabilir, hatta matematikten hoşlanmayan çocuğunuza sayıları sevdirebilirsiniz. Şimdi kalemi kâğıdı hazırlayın ve bu etkileyici oyunu ilk olarak kendinizde deneyin.

cikolatayasiADIM 1 Haftada kaç kere çikolata yiyorsunuz veya canınız kaç kere çikolata yemek istiyor? Bu sayı mutlaka 1 ile 10 arasında bir sayı olmalı. 1 ve 10 bu sayılara dahildir. Örnek vermemiz gerekirse, haftada 8 kere çikolata yiyorsunuz veya yemek istiyorsunuz diyelim. ADIM 2 Şimdi çikolata yeme sayınızı 2 ile çarpın. 8 x 2 = 16 ADIM 3 Elde ettiğiniz sayıya 5 ekleyin. 16 + 5 = 21 ADIM 4 Sonucu 50 ile çarpın. 21 x 50 = 1050 ADIM 5 İçinde bulunduğumuz yılı ekleyin. 1050 + 2015 = 3065 ADIM 6 Doğum gününüz geçtiyse, elde ettiğiniz sayıdan 250 çıkarın. Eğer henüz yeni yaşınıza girmediyseniz sonuçtan 251 çıkarın. 3065 – 251 = 2814 ADIM 7 Doğum yılınızı çıkarın. Örneğin; 1979 doğumlusunuz. 2807 – 1979 = 835 ADIM 8 3 ya da 4 basamaklı bir sayı elde etmeniz gerekiyor. İlk sayı haftalık çikolata yeme sayınızı, sondaki iki basamak ise sizin şu anki yaşınızı gösteriyor.

BUNLARA DİKKAT:

10 yaşından küçükseniz, yaşınızdan önce gelen sayı ‘0’ olacaktır. Başta kalan bir ya da iki basamak ise haftada kaç kez çikolata yediğiniz/yemek istediğiniz, yani işleme başlarken söylediğiniz sayıdır. Bu işlemler 100 ve daha büyük yaştakiler için doğru sayıyı vermeyecektir. AFP
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Seçim döneminde medya kullanımını kısıtlamak ruh sağlığı için önemli.
  • Nevrotik bozukluk güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan bir duygu durum bozukluğudur.
  • Sorumluluk duygusu, insanın hayata adapte olmasını sağlayan bir duygu. Öyle ki henüz bir yaşından itibaren eğitimle çocuğa kazandırılması gereken bir
  • Sağduyu, huzur ve güvenliğin korunmasında önemli!
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Randevu Al