YALNIZ YAŞAYANLARA CİHAZLAR

A.A

Yalnız yaşayan hasta ya da yaşlıların yardım çağrıları için epilepsi dedektörü, temas paspası gibi ürünler geliştirildi.


İvgen Sağlık ve Güvenlik Şirketi Kurucusu Kasım İvgen, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılara ve hastalara her an, her yerde sağlıklı ve güvenli bir yaşam imkanı sunmak amacıyla, düşme, hareket ve epilepsi dedektörü, kontak temas paspası ile acil çağrı kordonu gibi ürünler geliştirdiklerini belirtti.

Türkiye'de 700 bin epilepsi (sara) hastası olduğunun tahmin edildiğini belirten İvgen, “Epilepsi dedektörü, yataktaki epilepsi nöbetlerini algılıyor ve İvgen Çağrı Merkezi'ne uyarı göndererek yardım sağlanmasını temin ediyor” dedi.

PASPAS HAYAT KURTARABİLİR

Koltuk yada yatağa yerleştirilen hareket dedektörü gibi paspas altına yerleştirilen dedektöründe farklı hareketler algıladığında durumu çağrı merkezine aktardığını anlatan İvgen,kontak temas paspasının oda, tuvalet kapısı önü veya yatak yanı gibi kişinin en çok hareket ettiği alana konduğunu, tanımları yapılmış süreler içinde paspasla temas gerçekleşmemişse, çağrı merkezine uyarı gönderildiğini ve acil yardım yapıldığını kaydetti.

YARDIM İHTİYACINDA SADECE KORDONU ÇEKMEK ÖNEMLİ

Acil çağrı kordonununda hastanın yada yaşlının yardım ihtiyacında kordonu çekerek yardım istemesi mantığıyla üretildiğini ifade eden İvgen, “Tüm bu ürünler sistemin ana paneli olan PiperFon Connect cihazı üzerinden çalışıyor. 7 gün 24 saat boyunca sağladığı çağrı merkezi desteği ile bu sistem (yalnızken başıma bir şey gelirse) korkusu yaşamaya son veriyor. Acil yardım gerektiren herhangi bir durumda boynunuzda ya da kolunuzda taşıyabileceğiniz tek bir tuşa basarak, evin neresinde olursanız olun, anında çağrı merkezine bağlanmanız mümkün. Üstelik bunun için telefona ihtiyacınız yok, doğrudan PiperFon Connect üzerindeki diyafon aracılığıyla konuşabilirsiniz. Konuşamayacak durumdaysanız da çağrı merkezi ortama bağlanıyor ve sizden ses alamazsa ambulans gönderiyor, bu sırada yakınlarınıza da bilgi veriyor” dedi.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Ağustos 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.