Deprem Travma Psikolojisi

Vücudunuz bahara ne kadar hazır?

Stres, halsizlik ve isteksizlik gibi belirtilerin kendini iyiden iyiye gösterdiği kış aylarını en iyi şekilde atlatmak sizin elinizde. İşte vücudunuzu kısa sürede bahara hazırlayacak öneriler...

Vücudunuz bahara ne kadar hazır?

Soğuk ve kasvetli kış aylarından sonra ılık ve güneşli bahar aylarına adapte olmak vücudunuz için her zaman kolay olmayabilir. Mevsim değişikliği nedeniyle kendinizi yorgun hissetmek veya depresyon belirtileri göstermek anormal karşılanmaması gereken durumlar arasında. Stres, halsizlik ve isteksizlik gibi belirtilerin kendini gösterdiği bu süreci en iyi şekilde atlatmak sizin elinizde.

İŞTE VÜCUDUNUZU BAHARA HAZIRLAMA ÖNERİLERİ:

DÜZENLİ VE YETERLİ BESLENİN

Bahar aylarına enerjik girmenin formüllerinin başında düzenli bir beslenme geliyor. Güne mutlaka kahvaltı ile başlayıp diğer öğünleri atlamamak gerekiyor. Ana öğünlerin arasına ara öğünler serpiştirmeyi ve enerji veren besinleri programınıza eklemeyi unutmayın.

EGZERSİZ YAPIN

Bahar aylarına sağlıklı bir giriş yapmak ve kış rehavetinden arınmak için haftada üç veya dört gün en az 30 dakika boyunca egzersiz yapmaya özen gösterin. Böylece kendinizi daha canlı hissedebilirsiniz.

KAFEİN TÜKETİMİNİ AZALTIN

Demir bakımından zengin besinler tüketin

Vücudunuzdaki yorgunluk ve halsizlik belirtilerini demir yönünden zengin besinlerle önleyebilirsiniz. Kurutulmuş meyve, yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızı et yemeye özen gösterin.

BAHARATLARA ÖNEM VERİN

Sizi zinde tutan baharat çeşitlerini tüketmeye özen gösterin. Kimyon, kekik, kişniş, zerdeçal ve karabiber gibi baharatları yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

YETERLİ MİKTARDA SU TÜKETTİĞİNİZDEN EMİN OLUN

Günde en az 2.5 litre su tüketmek bahar yorgunluğunu en aza indirmek için önemli. Suyunuzun içerisine nane yaprakları ve limon dilimleri atarak suyunuzu daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

UYKUNUZA ÖNEM VERİN

Uyku düzeni vücut için önemli. Günde en az 7-8 saat uyku uyumaya çalışın ve aynı saatte yatmaya özen gösterin. Uykudan önce kafeinli içecekler tüketmemek ve ılık bir duş almak daha rahat uyumanızı sağlar.

SEBZE VE MEYVE TÜKETİN

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve içerisinde bolca vitamin barındıran sebze çeşitlerini tüketmeye çalışın. Her renk sebzeye beslenme düzeninizde yer verin. Taze sebze ve meyve yemeye önem verin ve lif bakımından zengin olan besinlerle sindirim sisteminizi düzenleyin.

HÜRRİYET

 

 

 

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Psikiyatri, ruhsal bozuklukların ve duygusal ve davranışsal bozuklukların kökeni, teşhisi, önlenmesi ve yönetimi ile ilgilenen tıp dalıdır. Bu nedenle
  • Metabolik sendrom, kalp hastalığı, diyabet, felç ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık türüdür. Metabolik sendromun altında yatan nede
  • Kadın-erkek ilişkilerinde en kritik soru bu olsa gerektir. Evliliğin başlangıcında romantik duygular daha baskındır. İkinci dönemde kişilik ve güç çat
  • Nikotin bağımlılığı Kalp hastalığı, felç, kanser, akciğer hastalığı ve diğer birçok sağlık durumu riskinizi artırmanın yanı sıra, sigara içmek beynini
  • Özgüven, özsaygı, özdeğer gibi kavramları içeren ego, genler ve stres gibi pek çok faktörden etkileniyor.
  • Krampların nedenleri nelerdir? Krampların nedeni tuz eksikliği midir? Bu ne kadar doğru? Kramp sırasında ne yapmak gerekir?
  • Randevu Al