Vücudun ikinci beyni
"Vücudun ikinci beyni" diye nitelendirilen kefir, bağırsaktaki yararlı bakteri ve mantarların sağlıklı şekilde çoğalabilmesini sağlıyor.

"Vücudun ikinci beyni" diye nitelendirilen kefir, bağırsaktaki yararlı bakteri ve mantarların sağlıklı şekilde çoğalabilmesini sağlıyor.

"KEFİRE BU KADAR UZAK OLMAK İLGİNÇ"
"Yoğurdu bu kadar tüketen bir toplumun kefire bu kadar uzak olması aslında ilginç" diyen Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bağırsaklarımızda 1,5-2 kilogram bakteri ve mantar barındırmaktayız. Bunlar normal yaşantımızı sürdürebilmemiz, vitamin sentezinde kullanabilmemiz ve bağışıklık sistemimizi güçlendirebilmemiz için sahip olmamız gereken maddeler. Bunların hastalık yapıcı mantarlara, bakterilere dönüşmemesi için sağlıklı beslenmeliyiz. Yanlış beslenmeyle bağırsaklarımızdaki 1,5 kilogram mantarı 2,5 kilograma çıkarıp, zararlı bakterilerin vücudumuzda barınmasına neden oluruz. İşte kefir, bağırsaktaki yararlı bakteri ve mantarların sağlıklı şekilde çoğalabilmesini ve vücuda daha yararlı olabilmesini sağlıyor." Usta, kefirin marketlerden alınabildiği gibi isteyenlerin maya yardımıyla evlerinde üretebileceklerine değindi. Annelere, çocuklarına kefir içirmelerini öneren Usta, kefirin okullarda da dağıtılması gerektiğini söyledi. Okullarda kefir dağıtımını içeren bir projenin hazırlığını yaptığını belirten Usta, Sağlık Bakanlığının desteğiyle projeyi hayata geçirmeyi istediğini anlattı. Usta, kefirin çocukların okul başarısını bile artırabileceğini ifade etti. A.A
Bu yazı 3166 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 16 Mayıs 2013 Perşembe, 23:27
Güncelleme Tarihi : 11 Mayıs 2013 Cumartesi, 12:33