Türkiye'de sadece yüzde 56 memnun

34 ülkenin değerlendirildiği endekse göre, Türkiye’de yaşayanların geliri OECD ortalamasının çok altında. Türkiye'de sadece yüzde 56 memnun.

34 ülkenin değerlendirildiği endekse göre, Türkiye’de yaşayanların geliri OECD ortalamasının çok altında. Türkiye'de sadece yüzde 56 memnun.

Avustralya’nın ilk sırada yer aldığı endekste Türkiye yıllık çalışma saati, eğitim oranı ve yaşam beklentisinde de ortalamayı yakalayamadı Fransa’nın başkenti Paris merkezli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan ‘Daha İyi Bir Yaşam Endeksi’nde Türkiye sonuncu oldu. OECD endeksi, ev sahipliği ve kalitesi, gelir, iş durumu, toplumsal ilişkiler-sivil toplum gelişimi, eğitim, çevre, yönetime katılma, sağlık, ya1şam memnuniyeti, güvenlik ve yaşam-çalışma dengesi olmak üzere 11 veriyi karşılaştırdı. 1. sırayı Avustralya’nın aldığı endekse göre 2. Norveç, 3. ise ABD oldu. Türkiye’yle birlikte son 3’e girenler arasında Meksika ve Şili yer aldı. 34 ülke arasında yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de halkın sadece yüzde 56’sı yaşamından memnun. İşte rapordan Türkiye’ye dair detaylar:

İŞTE SONUÇLAR

-  Türk halkının yüzde 56’sı yaşamından memnun olduğunu söylüyor. Bu oran, OECD ülkelerinin ortalaması alındığında yüzde 72 oluyor. -  Ortalama alındığında Türkiye’de yaşayan bir kişi, OECD ortalaması olan yıllık 22 bin 387 dolardan daha az kazanıyor. Bunun dışında Türkiye’de yaşayan 15-64 yaş arasındaki kişilerin paralı bir işte çalışma oranı yüzde 46. OECD ortalaması ise yüzde 66 olarak belirleniyor. -  Türkiye’de çalışma saati ortalaması yıllık 1877. Bu da OECD ortalaması olan 1749 saatten daha fazla. -  Türkiye’de 25-64 yaş arasındaki yetişkinlerin sadece yüzde 33’ü lise mezunu. OECD ortalaması ise yüzde 74. Erkeklerin yüzde 35’i lise mezunu; kadınlarda bu oran sadece yüzde 26. -  Türkiye’de ortalama yaşam süresi 74 yıl. OECD ortalamasına göre ise bu süre 80 yıl olarak hesaplanıyor. Kadınlar ortalama 77 yaşına kadar, erkekler ise 72 yaşına kadar yaşıyor. -  Türkiye’de su kalitesi ise OECD ortalamasının altında. Halkın yüzde 65’i su kalitesinden memnun olduğunu söylüyor. OECD ortalamasında bu oran yüzde 85. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Haziran 2012Yayınlanma Tarihi:23 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.