Türk 'Einstein'lar burada yetişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrencilerin yetiştirilmesi ve keşfedilmesi için kurulan Bilim ve Sanat Merkezleri, verdikleri uygulamalı bilimsel eğitimle Türk 'Einstein'larını yetiştiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrencilerin yetiştirilmesi ve keşfedilmesi için kurulan Bilim ve Sanat Merkezleri, verdikleri uygulamalı bilimsel eğitimle Türk 'Einstein'larını yetiştiriyor.

turk_einstainAdana Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Duran Öznacar, merkezlerine IQ testiyle aldıkları üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin yetişmesi, proje üretimi ve yönetimi aşamasında öğrencilere katkıda bulunduklarını söyledi. İlkokul ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar geniş bir öğrenci profiline sahip olduklarını belirten Öznacar, verdikleri uygulamalı eğitimle öğrencilerin zihinlerindeki soyut kavramları somutlaştırdıklarını ve daha kolay öğrenmelerini sağladıklarını ifade etti.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

“BUNLARIN HEPSİ SEÇİLMİŞ KİŞİLER"

Türkiye'de 60 il merkezinde 66 Bilim ve Sanat Merkezi bulunduğunu anlatan Öznacar, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizi uyguladığımız zeka testine göre alıyoruz. Merkezimize devam eden üstün zekalı 346 öğrencimiz var. Bunların hepsi seçilmiş kişiler. Merkezimizden yetişen ve Türkiye'deki en iyi üniversitelerde okuyan çok sayıda öğrencimiz bulunuyor. Adana Bilim ve Sanat Merkezi'miz uygulamalı bilim merkezi olarak 200 metre karelik bir alanda 92 parça materyalle bu merkezler arasında Türkiye'de tek. Bu kadar donanıma sahip başka bir eğitim kurumu yok. Yetişen öğrencilerimiz üniversiteye gittiklerinde aldıkları eğitimle geliştirdikleri bazı yetenekleri ile çok iyi şeyler yapıyorlar. Uygulamalı ve bilimsel olarak verdiğimiz eğitim sayesinde öğrencilerimiz yurt dışındaki öğrencilerle yarışabilecek düzeye geldiler. Öğrencilerimiz gittikleri yerlerde fark yaratıyorlar.” Öğrencilere uygulamalı bilimsel eğitimin yanı sıra proje hazırlamayı da öğrettiklerini aktaran Öznacar, Türkiye genelinde 2005-2012 yılları arasında çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda 18 projelerinin başarı elde ettiğini söyledi. Uyguladıkları projelerle sosyo-ekonomik düzeyi düşük mahallelerdeki okullarda okuyan çocuklara da eğitim verdiklerini ve üstün yetenekli öğrenciler keşfettiklerini anlatan Öznacar, “Okullar hayat Olsun' projesi kapsamında hiçbir ücret talep etmeden kapılarımızı bütün öğrencilerimize açtık. Yaklaşık 1500 öğrenci haftada 90 dakikalık bilim eğitimi alıyor” diye konuştu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Ocak 2013Yayınlanma Tarihi:30 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.