Deprem Travma Psikolojisi

Sütte psikolojik mi alerjik mi bilmecesi

Okullarda başlayan süt kampanyası bir bilmeceye dönüştü. Binlerce öğrenci sütleri içtikten sonra hastanelere koştu. Yetkililer “zehirlenme yok” derken tartışmalar sürüyor. İşte sütün psikolojik ve alerjik bilmecesi.

Sütte psikolojik mi alerjik mi bilmecesi

Okullarda başlayan süt kampanyası bir bilmeceye dönüştü. Binlerce öğrenci sütleri içtikten sonra hastanelere koştu. Yetkililer “zehirlenme yok” derken tartışmalar sürüyor. İşte sütün psikolojik ve alerjik bilmecesi.

Türkiye genelinde okullarda süt dağıtımı sancılı başladı. Öyle ki Türkiye genelinde çok sayıda okulda yüzlerce çocuk içtikleri sütten zehirlendikleri iddiasıyla hastanelere kaldırıldı. Hal böyle olunca akıllara sütün tarihi geçmiş olabileceği düşüncesi gelse de yetkililer, sütten zehirlenme yaşanmadığını, durumun sadece öğrencilerin hassasiyetinden kaynaklandığını söyledi. Bu açıklamanın üzerine gözler psikoloji camiasına çevrildi. Camia, sütten psikolojik zehirlenme söz konusu değil diyor. Birkaç çocukta olsa ebeveynin yeme, içmeye karşı kaygılı tutumlarının çocukları üzerinde etkili olabileceğini ifade ederken, toplu halde psikolojik zehirlenmenin mümkün olamayacağını ifade ediyor. Uzmanlar durumun psikolojik değil, alerjik olacağını söylüyor. NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi diyetisyeni Necla Yüzbir Hürriyet’e yaptığı açıklamada duruma dikkat çekti.

PSİKOLOJİK DEĞİL ALERJİK OLABİLİR!

“NPİstanbul Hastanesi'nden Diyetisyen Necla Yüzbir, hurriyet.com.tr'ye özel yaptığı açıklamada, sorunun psikolojik olamayacağını belirterek şunları söyledi: Dağıtılan sütlerin; - Tarihi geçmiş olabilir - Bazı çocukların süt proteinine karşı alerjisi olabilir - Sütün şekeri laktoza karşı kimi çocukların alerjisi olabilir - Saklama koşulları önemli. Saklama koşullarında sorun olabilir - Soğuk zincir bozulmuş olabilir - +4 ün üzerinde uzun süre kaldığı zaman da süt zehirleyebilir - Üretim aşamasında bir bulaşma olabilir, mikrop ve ya kimyasallar şeklinde

PSİKOLOJİK OLAMAZ, SÜTÜ HER ÇOCUK TANIR

Besinlerin fizyolojik rahatsızlıklar kusma, ishal, mide bulantısı, karın ağrısı, alerji yapma dışında psikolojik olarak etkisi söz konusu olmaz. Çocuğun hiç tanımadığı yiyecek olursa belki ama sütü hemen her çocuk tanır. Büyük ihtimal üretilen alan, depolama şekli, tarihten kaynaklanan sorunlardan etkilemiştir.” HÜRRİYET Şaban Özdemir (NPGRUP)
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Nilgün Sarp depremin, çocuğun ruh sağlığı üzerine yapabileceğ
  • Güven ve sevgi dolu bir baba-çocuk ilişkisinin çocuğun kendini değerli hissetmesini sağladığını belirten Uzman Klinik Psikolog İhsan Öztekin, çocukluğ
  • Erkekler için çocuk sahibi olmak büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Eşiniz baba olmaya hazır mı? İşte cevabı.
  • Çocuğunuz yaramaz ise bu onun ileride iş hayatında başarılı olacağı anlamına gelebilir.
  • Kâbuslar, uyku terörü, uyurgezerlik gibi uyku bozuklukları çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkiliyor.
  • Solaklara yapılan baskı, disleksi ve kekemeliğe yol açabilir.
  • Randevu Al