Sosyal medyada neler yaşanıyor

Silikon Vadisi, haylaz öğrencilerin bulunduğu bir liseye benzemeye başladı. İnsanların kimliğini belirtmeden iletişim kurmalarına olanak sağlayan yeni uygulama "Secret" ile ilgili tartışmalarda bu durum net bir şekilde görüldü.

Silikon Vadisi, haylaz öğrencilerin bulunduğu bir liseye benzemeye başladı. İnsanların kimliğini belirtmeden iletişim kurmalarına olanak sağlayan yeni uygulama "Secret" ile ilgili tartışmalarda bu durum net bir şekilde görüldü.

sosyalmedyaSecret uygulaması ile teknoloji dünyası, 10. sınıf öğrencileri ile iletişime geçti ve dedikodular ve sorunlarla dolu bir siber okul bahçesine dönüştü. Video yayıncısı Veronica Belmont, Şubat ayında attığı twitte "Secret uygulamasını sildiğini" yazdı. Fotoğrafçı Aaron Durand gibi birçok kişi de aynı şeyi yaptı. Amerika'nın teknoloji tapınaklarında bunlar oluyorsa, Secret gibi uygulamaların ortaokul ve lise öğrencilerine ne yapacağını siz düşünün. Secret'in kurucuları Chrys Badder-Wechseler ve David Byttow, uygulama gençlere ulaşmadan önce, siber zorbalığı önlemenin yollarını aradıklarını söylediler. İnsanların anonim olarak soru sormalarını ve yorumda bulunmalarını sağlayan Ask.fm isimli internet sitesindeki siber zorbalıkla ilişkili olarak, geçtiğimiz yıl 19 intihar vakası gözlendi. Ask.fm bağımsız bir incelemenin yürütülmesi için, Londra'dan Mishcon de Reya isimli avukatlık ofisi ile anlaştı. Böylece, Letonya merkezli Ask.fm, kullanıcıları için, anonim kullanıcılardan gelen soruları kapatma, engelleme ve hakaret içeren içerikleri raporlama imkanı tanıyan araçlar ekledi. Ask.fm'den Ilja Terebin, zorlukların farkında olduklarını ancak gençlerin görüşlerini anonim olarak bildirecekleri platformlara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bir taraftan kullanıcılar için serbest konuşma özgürlüğü ve serbest iletişim sağlarken, diğer taraftan da en savunmasız kullanıcı gruplarına destek ve koruma sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Peki internet uygulamaları uygunsuz davranışları engelleyerek anonimliği nasıl sağlayabilir? Facefeed isimli yeni uygulama, kullanıcıların fotoğraf paylaşmalarına izin veriyor ancak insanların fotoğraflarla ilgili yorumlar ına yalnızca özel mesaj kısmında yer veriyor. "Selfie" fotoğraflar için kullanılan Shots isimli sosyal uygulama yorum bölümüne yer vermiyor. Kullanıcıların anonim olarak arkadaşlarına ulaşmasını sağlayan Yik Yak uygulaması geçtiğimiz ay, uygulamanın ortaokul ve lise öğrencileri için yasaklanacağını ve okul çevresinde hizmet verilmeyeceğini açıkladı. Yik Yak uygulamasının öğrencilerle alay etmek ve okul yetkililerini tehdit etmek için kullanıldığı söyleniyor. Georgia'daki , Webb Bridge ortaokulu müdürü Susan Opferman, bir mektupla aileleri uyardı: "Yik Yak gönderileri, kaynakları belirlenemediği için, kötü ve incitici sonuçlara yol açabilir." Secret uygulaması, isimleri mesajda yazıldığında kişileri tanıyan ve gönderi yapmadan önce kullanıcıların bir kez daha düşünmelerini sağlayan özellik ekleyeceğini duyurdu. Terebin, Secret gibi hizmetlerin kullanıcılara kötü içerikleri bildirebilme yetkisi tanıması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca şirketlerin, en baştan itibaren güvenlik konusunda yatırım yapmaları gerektiğini söyledi. THE NEW YORK TIMES

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Nisan 2014Yayınlanma Tarihi:01 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.