SAHURDA HAMURA YÜKLENMEYİN

ANKA

Diyet Uzmanı Dr. Aytaç Ak, "Bizim insanımız 'doymam' endişesiyle sahurda sebze yemeği ve meyve yemekten kaçınıyor. Bu kesinlikle yanlış bir beslenme tarzı. Doğrusu hafif beslenme hatta sofradan hafif aç kalkma" diye konuştu. Dr. Ak, Ramazan ayında özellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketiminin önemli bir artış gösterdiğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

"Bu ağır gıdalardan tamamen uzak durmak zor; ancak bu ağır gıdalar mutlaka ve mutlaka az tüketilmeli. Oruç tutulurken mutlaka sahura kalkılması gerekiyor ayrıca iftarda da sahurda da fazla meşrubat içilmemesi gerekiyor. Sahura kalkılmadan oruç tutulması halinde halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk ve dikkatte azalmalar görülür. Dengeli ve sağlıklı beslenmek, vücudumuzun ihtiyacıdır, hakkıdır. Çünkü bir sonraki güne bizi hazırlayan bizi ayakta tutmaya çalışan yine odur. Sağlıklı olmak sağlıklı bir vücuda sahip olmakla başlar. Dolayısıyla vücudunuza iyi bakmak sadece belirli dönemleri değil her gün her saati kapsamalıdır."

Diyetisyen Aytaç Ak, "İftar yemeği yavaş yavaş ve küçük porsiyonlar halinde yenmelidir. Azar azar, iyi çiğneyerek ve sık aralıklarla besin tüketilmeli ve iftar yemeği sonunda da mutlaka 5-10 dakikalık yürüyüşe çıkılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Ağustos 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.