RUH SAĞLIĞI "İYİ BAK KENDİNE"DE

NP GRUP

Olayların gülünç, alışılmadık ve çelişkili yanlarını yansıtarak insanı düşündüren, eğlendiren ve güldüren sanat dalı Mizah, "İyi Bak Kendine"de bu gece Uğur Canbolat ve NPİSTANBUL GRUP uzmanlarının masasında olacak. Uğur Canbolat'ın hazırlayıp sunduğu, Ayhan Pala'nın yönetmenliğini yaptığı " İyi Bak Kendine" yeni konu ve konuklarıyla bu akşam ÜLKE tv ekranlarında.

 


Kendine iyi bakmak isteyenlerin severek seyrettiği, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulup, çözümler ürettiği ekranların 'Koruyucu Ruh Sağlığı' programı İyi Bak Kendinede, Mizah masaya yatırılıyor.

Şaka, güldürme maksadıyla söylenip, yazılıp, çizildiği gibi belli fikirleri ifade etmek için de ortaya konulabilen mizahı Canpolat, NPİSTANBUL Etiler Polikliniği'nden Dr. Özlem M. Gökmoğol ile Memory Center Nöropsikiyatri Merkezinden Uzm. Psk. Zehra Erol ile irdeliyor.

Mizah ruh sağlığı açısından ne anlam taşır? Mizahın sınırı var mıdır? Kişi güldüğünde ne gibi fizyolojik ve psikolojik durumlar yaşar? Olaylara farklı bakmaktır diyebilir miyiz? Mizah kişiye toleransı mı öğretir? Mizahla korkuyu yenmek olayın yönünü değiştirmek arasında nasıl bir bağlantı var? Üzüntüleri mizah nasıl hafifletir? Mizahın bakış açımızı değiştirmesi nasıl oluyor?

Kişinin olaya verdiği anlam değiştiğinde yükü de nasıl değişmiş oluyor? Mizah duygusu olayı kaldırmıyor ama çapını, acısını küçültür diyebilir miyiz? Mizah duygusu veya M vitamini psikolojimizi nasıl besler? Mizah olaylara bakış açımızı değiştirir. Olaylara verdiğimiz anlamı sorgulamamıza neden olur mu? Mizah zaafları, kırgınlıkları törpüler mi? Mizahın kişiyi daha özgür kıldığını da söyleyebilir miyiz? Mizaha yatkın kişilerin kendilerine daha çok özgüveni olması nedendir? Mizah empatik iletişime de sebep olur mu?

Üzüntülü durumda gülünecek bir şey bulmak zekice davranış mıdır? Güler yüz, nükteli sözler sevdiklerine verilen çok değerli hediyedir diyebilir miyiz? Bulaşıcı mıdır? Gülmeyi başaran insanın stresini kontrol altına almayı başarması daha mı kolaydır? Mizahın iyileştirme etkisi nasıldır? Gülüşün yaşam salgılarını canlandırması nasıl olmaktadır? Gülmenin hastalıklara karşı vücut direncini artırma etkisi var mıdır? Gülüşün ağrı kesici etkisi yaptığı söylenir. Gülebilmek, özellikle hep mütebbessim olabilmek pozitif bakmak mıdır? Pozitif duyguların iyileştirici etkisi insanda ümit duygusunu güçlü tutmasından mıdır?

Depresyondaki kişilerin çoğu zaman gülmeyi unuttuk demeleri açısından değerlendirme?
Beyinde gülmeyi yöneten mimik ve jestleri düzenleyen bölge var mıdır? Mizaha ilişkin hepsi ve daha fazlası Uğur Canbolat'ın sunumuyla İyi Bak Kendine programında  günışığına çıkacak.

Tarihimizde mizah ustalırı olarak anılan Nasrettin Hoca, Keleoğlan, Kemal Sunal ve mizah kokan fıkralar da programda olacak.

Canlı bağlantılar ile seyirci sorularının da alınacağı programda 'iyibakkendine@ulketv.com.tr' adresine gelen e posta soruları, stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanların soruları da cevap bulacak.
Bugün 23.30'dan sonra ÜLKE TV' ekranlarında seyirciyle buluşacak program, TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenebilecek.
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Şubat 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.