RUH HASTALARINA SOSYAL TERAPİ İLE TEDAVİ

RUH HASTALARINA SOSYAL TERAPİ İLE TEDAVİ

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatan hastalar spor, resim, el işi sanatlarının yanısıra film izleme ve kitap okuma gibi sosyal faaliyetlerle rehabilite ediliyor. Bu şekilde son 6 yılda yaklaşık 40 bin hasta topluma kazandırıldı.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden sonra bu alanda Türkiye'nin ikinci büyük hastanesi olan Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatan hastalar spor, resim, müzik, el işi sanatları uğraşılarının yanı sıra film izleme, kitap okuma gibi sosyal faaliyetlerle rehabilite edilerek topluma kazandırılıyor.

Hastaneye son 6 yılda yatan yaklaşık 40 bin ruh ve sinir hastasının, rehabilite edilerek topluma kazandırıldığı belirtiliyor.

 

AMAÇ TEDAVİ ETMEK

"Biz tedavi hastanesiyiz, bakım hastanesi değiliz" diyen Hestanenin Başhekimi Ahmet Ayer, kendilerine gelen bir hastanın tedavi sürecini şöyle özetledi: "Hastamızla psikiyatrik görüşmeler başlıyor. Hastanede tedavi görenlerin akut tedavileri yapılırken kan, idrar testleri, radyolojik testler yapılıyor." Yaklaşık 2 hafta süren akut tedavilerinin ardından rahatlayan hastalara değişik imkanlar sunarak rehabilite çalışmalarına başladıklarını bildiren Dr. Ayer, spor, cimnastik, toplu oyunlar, resim, kitap okuma, film izleme, el işi sanatları gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

 

Siyah renkle başlayan resim çiçekle bitti

 

Lütfü ismindeki bir hastanın tedaviye başladığı ilk andan son aşamasına kadar yaklaşık 30 resmini gösteren Dr. Ayer, "İlk resimler Lütfü'nün iç kızgınlığını, karamsarlığını yansıtıyordu. Saldırganlık figürleri vardı. Renkler hep siyahtı. Tedavi süreciyle birlikte zaman ilerledikçe resimlerdeki renklerin değişmeye başladığını gördük" diye konuştu.

KAYNAK: //www.yenisafak.com.tr



Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Ocak 2000

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.