Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri

Daha önce çocuğunuzun psikolojisini düşünmüş müydünüz? Çocukların da psikolojileri bozulur mu? Sizce psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri nelerdir? Bu süreçte yalnızlaşan, içine kapanan veya tam aksine hırçınlaşan çocuklarımızın, bu hareketleri yalnızca çocuk olduğu için yaptığını düşünebiliriz.

Hayatımızdaki koşuşturmalar, işlerimizin vermiş olduğu stres, ödemelerimiz, planlarımız vs. vs. vs. derken çocuklarımızı ihmal edebilmekteyiz. Bu süreçte yalnızlaşan, içine kapanan veya tam aksine hırçınlaşan çocuklarımızın, bu hareketleri yalnızca çocuk olduğu için yaptığını düşünebiliriz. Ancak bu pek doğru değildir. Çocukların da psikolojileri bozulabilmektedir. Peki çocukların psikolojileri nasıl bozulur?

Çocukların Psikolojileri Etkileyen Durumlar

Arkadaşları ile yaşamış oldukları problemler, evdeki ilgisizlik veya çok fazla ilgi, çocuğunuza çok vakit ayıramamak ve bunu hediyelerle telafi etmeye çalışmak vb. gibi birçok durum çocukların psikolojilerini etkileyebilmektedir.

Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri ise her zamankinden daha çok içe kapanık olma, yalnızlaşma, kimseyle konuşmak istememe veya bunların tam tersi olarak fazla hırçınlık gösterme, çok aksi ve sinirli olma durumu, arkadaşları ile sürekli bir kavga halinde olma durumu olarak sayılabilmektedir. Ayrıca uykusuzluk yaşaması, yemek yiyememesi, anneye karşı fazla düşkünlük, geceleri dişlerini gıcırdatması, kekeme durumu yaşamaya başlaması, korkularının ve kaygılarının artması da belirtiler arasında sayılabilmektedir.

Psikolojik Bozukluk Yaşayan Çocuklara Nasıl Davranılmalı?

Eğer çocuğunuzun psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorsanız, psikolojisi bozuk çocukların belirtilerini onda da görüyorsanız öncelikle çocuğunuz ile konuşmaya çalışmalısınız. Eğer elinizden gelen her şeyi yaptığınızı ancak durumun hala düzelmediğini düşünüyorsanız kesinlikle bir psikoloğa başvurmalısınız. Psikoloğunuzun tavsiyelerine uyarak ilerlemeniz ve çocuğunuza bu süreçte yardımcı olabilmeniz oldukça önemlidir.

Eğer psikoloğunuz seanslara sizin de katılmanızı önerirse beraber de katılacağınız seanslar ile bu durumu atlatabilirsiniz. Unutmayın ki çocukların da duyguları vardır. Onlar da kırılır, üzülür veya kendilerini bunalmış hissedebilirler. Çocuktur zamanla geçer şeklinde yaklaşılan düşünceler ile bu  durumu atlatamayacağız gibi aynı zamanda da çocuğunuzun ileride daha büyük problemler yaşamasına neden olabilirsiniz. Doğru bir yaklaşım ve tedavi için bir psikoloğa başvurmanız oldukça önemlidir.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Ağustos 2021Yayınlanma Tarihi:04 Nisan 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.