'Pişmanım deyip gönül alsın'

Habertürk’e Münevver’i öldürdüğü için pişman olduğunu söylemeyen Cem Garipoğlu’nun ruh halini Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan şöyle değerlendirdi:

Habertürk’e Münevver’i öldürdüğü için pişman olduğunu söylemeyen Cem Garipoğlu’nun ruh halini Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan şöyle değerlendirdi:

“Travmayı atlatmak için kendisiyle yüzleşmeli ve ‘Ne yapabilirim?’ demeli” Rektör Tarhan, Münevver Karabulut’u öldürmek suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu’nun Habertürk muhabiri Yasemin Güneri’ye verdiği röportajdaki sözlerini değerlendirdi. Garipoğlu’nun pişmanlık duymadığını belirten sözleri ve tahliye olacağı günü düşünüp buna göre plan yapma isteğini yorumlayan uzmanların görüşleri şöyle:

‘KENDİSİYLE YÜZLEŞMELİ’

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Travmadan kurtulmada pişmanlık, affedilme, bağışlanma gibi duygular çok etkilidir. Travmanın bir düşünsel bir de duygusal boyutu var. Duygusal çözüm için önce suçluluk, pişmanlık hissetmeli. Kendisiyle yüzleşmeli. Zarar verdiği kişinin ailesinin gönlünü alabilmeli. Travma ancak bu şekilde çözülebilir. İnanç sistemimize bakıldığında helalleşme ve kan hakkı gibi kavramların aslında psikolojik olarak düşmanlık duygularını azalttığını görüyoruz. Garipoğlu’nun Çin’e gidip okumak yerine ölen kişinin ailesi için, “Nasıl fedakârlıklarda yapabilirim?” diye düşünmesi gerekir. “Pişman olmadım” diyorsa egosuna yenik düşmüş demektir. HABERTÜRK    

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:08 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.