Deprem Travma Psikolojisi

Yılgür 'Yoksulluk ve suç ilişkisi'ni anlattı

Damgalı mekânlar potansiyel suçluluk algısı yaratıyor.Damgalı mekânlar potansiyel suçluluk algısı yaratıyor.

Yılgür 'Yoksulluk ve suç ilişkisi'ni anlattı

Damgalı mekânlar potansiyel suçluluk algısı yaratıyor.

Üsküdar Üniversitesi, Bahar yarıyılının ilk Üniversite Kültürü Dersini gerçekleştirdi. Bu kapsamda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin konuğu Yrd. Doç. Dr. Egemen Yılgür oldu.  Yılgür öğrencilere “ Yoksulluk ve Suç İlişkisi” başlığında bilgiler verdi. Yrd_Doc_.Dr_egemen_yilgur Üsküdar Üniversitesi Merkez Kampüsü Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleşen derste Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Egemen Yılgür, öğrencilerle buluştu. Yılgür, “Yoksulluk ve Suç İlişkisi” kavramını anlattı. Sosyologların yoksulluğu iki başlık altında; göreli yoksulluk ve mutlak yoksulluk olarak ayırdığını belirten Yılgür bazı coğrafyalarda yoksul insanların yaşadığı mahallelerin damgalandığına dikkat çekti. Yılgür şunları söyledi: “Fransız sosyolog Loic Wacquant’ın araştırmaları küreselleşme sonrası metropollerde bazı bölgelerin suçluluk algısı ile damgalandığını ortaya koyuyor. Buralarda yaşayan insanların potansiyel suçlu olarak görülmesi ise toplumsal dışlanmayı arttırıyor” İşsizlik arttıkça gettolaşmanın arttığına vurgu yapan Yılgür, işsizlikle birlikte kişilerin toplumdan soyutlanıp, kendi ortamına çivilendiğini söyledi. Yılgür, damgalanmanın suç oranlarını da artırdığını kaydetti. “Damgalanma, kişinin toplumla arasındaki duvarın yükselmesine neden oluyor. Böylece bu kişiler suç örgütlenmeleri için kolay insan malzemesi haline geliyorlar. Sonuç olarak damgalanan bölgelerde ki suç oranlarında gerçekten de bir artış yaşanıyor” Yılgür, öğrencilerin konuya ilişkin sorularını da cevapladı.
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Seçim döneminde medya kullanımını kısıtlamak ruh sağlığı için önemli.
  • Nevrotik bozukluk güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan bir duygu durum bozukluğudur.
  • Sorumluluk duygusu, insanın hayata adapte olmasını sağlayan bir duygu. Öyle ki henüz bir yaşından itibaren eğitimle çocuğa kazandırılması gereken bir
  • Sağduyu, huzur ve güvenliğin korunmasında önemli!
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Randevu Al