Okul dönemi hastalıklarına dikkat!

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesi, okulların açılmasıyla birlikte sık görülen hastalık ve rahatsızlıkların anlaşılması ve alınacak önlemleri uzmanların görüşleri ışığında derledi.

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesi, okulların açılmasıyla birlikte sık görülen hastalık ve rahatsızlıkların anlaşılması ve alınacak önlemleri uzmanların görüşleri ışığında derledi.

İşte en sık görülen hastalıklar ve ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktalar: Bitlenme: 1 ila 3 milimetre boyutlarındaki bitler, insan kafasından kan emerek beslenir. Yarattığı kaşıntı üç ay içinde de ortaya çıkabilir. Bu yüzden çocukların başının her hafta düzenli olarak kontrol edilmesi, bitlere rastlandığında ise, ilaç ve bakım tedavisine başvurulması gerekiyor. Deri iltihabı gibi ağır bir enfeksiyon görüldüğünde doktora başvurulması fakat tedavi sonunda çocuğun okula hemen geri dönmesi öneriliyor. Alerji: Öksürük ve soğuk algınlığı, genellikle ağız kapatma alışkanlığı olmadığı için çocuklar arasında virüslerin hızla yayılmasına yol açar. Ateş ve boğazda hırıltı görüldüğünde doktora gidilmesi ve ancak ateşli olduğunda okula devamsızlığa izin verilmesi öneriliyor. Suçiçeği: Deride isilik gibi kabarcıklar belirmesine ve bunlar düşene kadar acı veren kaşıntıya sebep olan hastalığa çocuklarda çok sık rastlanıyor. Doktor kontrolünde ilaç tedavisi ve tedavi süresince çocuğun evde dinlenmesi öneriliyor. Kızamık: Virüse bağlı bir enfeksiyonla ortaya çıkan hastalıkta dilde ve kulak arkasında çıkan kabarcıklar vücuda yayılıyor. Çocuğun doktor kontrolünde tedavi edilip evde dinlenmesi, okul yönetiminin de hastalıktan haberdar edilmesi gerekiyor. Parazit: İplik kurdu gibi parazitler, kaşıntı, ishal, karın ağrısı gibi belirtiler gösterir. Bulaşıcı olan parazit hastalıkları için eczanelerden ilaç temin edilebilir. Fakat, tüm tedavi boyunca sıkı hijyen kuralları uygulanması, okula devamsızlık yapılmaması öneriliyor. Karın hastalıkları: Kusma ve ishal gibi sorunlar, genellikle sindirim sisteminde bir virüs veya bakteri tarafından iltihaplanma oluşmasıyla görülür. Bol sıvı tüketimiyle sorun rahatlatılabilir. Şikayetlerin 24 saat içinde geçmediği durumda doktora başvurulması, enfeksiyona rastlandığında ise çocuğun evde dinlenmesi öneriliyor. Başlangıcı depresyonu: Okulun ilk günü çocuğun farklı tepkiler vermesine karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Ağlayan ve bağıran çocukların sakince öğretmenlerinin kontrolüne teslim edilmesi, karın veya baş ağrısından şikayet edenlerin psikolojik olarak rahatlatılması ve geçmediği durumda doktora başvurulması, gece uyku bölünmesi veya yeme bozuklukları gibi sorunlarda ise ebeveynlerin sık sık rahatlatıcı telkinlerde bulunması öneriliyor. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:10 Eylül 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.