Deprem Travma Psikolojisi

Mimikler her zaman doğruyu söylemiyor

Acı, sevinç ve üzüntü. Bu tür yoğun duygularda, yüz ifadesi o sırada kişinin mutlu olup olmadığını yansıtmıyor. Mimikler her zaman doğruyu söylemiyor.

Mimikler her zaman doğruyu söylemiyor

Acı, sevinç ve üzüntü. Bu tür yoğun duygularda, yüz ifadesi o sırada kişinin mutlu olup olmadığını yansıtmıyor.  Mimikler her zaman doğruyu söylemiyor.

mimiklerAmerikalılara göre (Science) bedenin duruşu kişinin durumu hakkında çok daha fazlasını söylüyor. Beden dili insanların duygularını tahmin etmek için en iyi araç.

RUH SAĞLIĞINIZI KOLAYCA KORUYUN

Oysa araştırmacılar bugüne kadar yüz kaslarının olumlu ve olumsuz duyguları en iyi şekilde yansıttığı konusunda hemfikirdi. Princeton Üniversitesi psikologlarından Hillel Aviezer ve ekibi, güçlü bir duygunun tahmin edilmesinde mimiğin çok fazla abartıldığı, yüz ifadesinin güçlü bir duygunun rahatlatıcı mı yoksa rahatsız edici mi olduğunu bile söylemediği sonucuna varmış. Araştırmacılar 15 katılımcıya önemli bir maçta kazanan veya yenilen profesyonel tenis oyuncularının resimlerini gösterdi. Katılımcılar, tenisçilerin sadece yüzlerini gördüklerinde, sporcunun o anda sevindiğini veya sinirlendiğini neredeyse hiç doğru tahmin edememiş. Fakat bedenlerini veya yüzlerle birlikte bedenlerini gördüklerinde daha doğru tahminler yapmış. Burada ilginç olansa, katılımcıların bunu farkına varmamış olmaları. Katılımcılar tahminlerini yüz ifadelerine göre yaptıklarını sanmışlar. Sonuç: Yüz kasları, çok yoğun duyguları açıklamakta yetersiz kalıyor. BİLİM TEKNOLOJİ EKİ
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Seçim döneminde medya kullanımını kısıtlamak ruh sağlığı için önemli.
  • Nevrotik bozukluk güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan bir duygu durum bozukluğudur.
  • Sorumluluk duygusu, insanın hayata adapte olmasını sağlayan bir duygu. Öyle ki henüz bir yaşından itibaren eğitimle çocuğa kazandırılması gereken bir
  • Sağduyu, huzur ve güvenliğin korunmasında önemli!
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Randevu Al