Deprem Travma Psikolojisi

'Maddeyle mücadele basite alınacak bir şey değil!'

Prof. Dr. Sevil Atasoy: 'Maddeyle mücadele basite alınacak bir şey değil!'

'Maddeyle mücadele basite alınacak bir şey değil!'

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi tarafından yürütülen “Fark Et Fark Ettir-Yaşam Becerisi Eğitim Programı” program kapsamındaki sempozyuma konuşmacı olarak katıldı. Her ülkenin uyuşturucuyla ilgili deneyimlerinin olduğuna dikkat çeken Atasoy, uyuşturucuyla mücadelenin basite alınacak bir şey olmadığını söyledi.

'Maddeyle mücadele basite alınacak bir şey değil!'İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi tarafından yürütülen “Fark Et Fark Ettir-Yaşam Becerisi Eğitim Programı” projesi kapsamındaki çocukların ve gençlerin bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmaları için hazırlanmış önleme programı gerçekleştirildi.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Topkapı Yerleşkesinde gerçekleştirilen programa Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy da konuşmacı olarak katıldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin de yer aldığı “Bağımlılıkla Mücadelede Kapsamında Önleyici Çalışmalar” konulu sempozyumunda Atasoy uyuşturucu maddeyle mücadelede önemli değerlendirmelerde bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyesi de olan Atasoy, Birleşmiş Milletlerin bağımlılık yapan maddelere karşı olan tutumundan ve ülkelerin bağımlılıkla mücadelede uyguladığı çalışmalara dikkat çekti.

'Maddeyle mücadele basite alınacak bir şey değil!' 2Her ülkenin kendine özgü uyuşturucu maddelerde deneyimi vardır diyen Atasoy bir ülkede başarılı olmuş bir bağımlılık çalışmasının başka bir ülkede başarılı olmayabileceğine vurgu yaptı. Uyuşturucuyla mücadelenin basite alınacak bir şey olmadığının üzerinde duran Atasoy şu değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye’nin her yerinde birçok bağımlı kişi var. Öğrenciler için bağımlılık ciddi tehlike oluşturuyor. Bağımlılık tedavi edilebilen bir beyin hastalığıdır. Madde ile mücadelede herkesin elinden geleni yapması gerekir. Lütfen herkes elinden geleni yapsın çünkü ülke olarak bu konuda bir kişiyi bile kaybedecek lüksümüz yok.” Dedi.
 
ÜHA

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Üsküdar Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör oldu. Prof. Dr. Nazife Güngör, 14 Mart 2023'te yayımlanan Resmî Gazete kararına göre Üsk
  • Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde depremzede ailelere ve çocuklarına yönelik psikolojik destek buluşması g
  • Üsküdar Üniversitesi, 10 yıldan bu yana Pozitif Psikoloji dersleri veriyor.
  • Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “İyilik Bilimi / İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve Travma Sonrası Büyüme” temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Po
  • “Gelecekte hayat kolaylaşabilir ancak insan kalmak çok kolay olmayabilir”
  • Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, “İyilik Bilimi / İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve T
  • Randevu Al