Körlüğü yenmek için önemli adım

ABD’deki Massachusetts Göz ve Kulak Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları kadavralardan aldıkları limbal kök hücreleri kullanarak farelerin gözlerinde tamamen sağlıklı insan korneaları üretmeyi başardıklarını açıkladı.

ABD’deki Massachusetts Göz ve Kulak Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları kadavralardan aldıkları limbal kök hücreleri kullanarak farelerin gözlerinde tamamen sağlıklı insan korneaları üretmeyi başardıklarını açıkladı. korlukAraştırma sonuçlarını Nature Dergisi’nde yayınlayan bilim insanları kadavraların gözlerinin beyazında ve kornealarında yer alan limbal kök hücreleri bulmak için ABCB5 adlı yeni keşfettikleri bir molekülden yararlandıklarını söyledi.

Limbal kök hücre dejenerasyonunun körlüğün en önemli nedeni olduğunu belirten uzmanlar bu yeni keşif sayesinde körlüğe neden olan bir çok genetik hastalığın tarihe karışabileceğini, yangın ve kimyasal kazalarda gözlerini kaybeden kişilerin de yeniden görebileceğini söyledi. AFP  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:08 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.