KİRACININ İNTİKAMI AĞIR OLUYOR

A.A

Bazı kiracılar ev sahiplerinin kendilerine haksızlık yaptığını düşündükleri için ayrıldıkları eve zarar veriyor.


Bazı kiracıların ev  sahiplerinin kendilerine haksızlık yaptığını düşündükleri için ayrıldıkları eve,  tuvalet deliğine beton dökme, lavaboyu tıkama, elektrik tesisatını kullanılamaz  hale getirme ve kapı kollarını kırma gibi zararlar verdikleri bildirildi.

Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, ev sahipleri ve kiracılar arasında  anlaşmazlıkların sık yaşanabildiğini söyledi.

Ev sahiplerinin ve kiracıların sorumluluklarını bilerek hareket etmesi  gerektiğini ifade eden Büyüknohutçu, “Dört duvarın tapusu size ait olabilir  ancak içindeki yaşam kiracıya aittir. Her iki taraf da bunun bilinciyle kanunlara  ve toplum ahlakına uygun hareket etmelidir. Ev sahibinin, bazı olağan dışı  durumlar hariç kiracının hayatına karışma hakkı yoktur” dedi.

Büyüknohutçu, Kiracılar Derneği olmalarına karşın sadece kiracılara değil  kendilerinden destek isteyen ev sahiplerine de yardımcı olduklarını vurgulayarak,  şöyle konuştu:

 “Ev sahipleri de bazı kötü niyetli kiracılardan şikayetçi oluyor. Bazı  kiracılar, kendilerine haksızlık yaptığını düşündükleri ev sahibine kızdıkları  için yaşadıkları eve zarar vererek ayrılıyorlar. Bu konuda bize gelen  şikayetlerin başında ampul duylarının sökülüp götürülmesi var. Kiracılar, bunları  neden söküp götürür anlayamıyorum. Bazıları da tuvalet deliğine beton dökerek,  lavaboyu tıkayarak, kapı kollarını kırarak eve zarar veriyor. Çelik kapıyı söküp  götürenler, elektrik tesisatını kullanılamaz hale getirenler bile oluyor. Pense  yardımıyla kabloları çekip, tesisata büyük zarar bile verebiliyorlar.”

FATURALARIN YÜKÜ DE EV SAHİPLERİNE


Büyüknohutçu, kiracıların elektrik, su ve doğal gaz faturaları, aidatları  ve son ayın kirasını ödemeden evden ayrılmasıyla ilgili şikayetler de aldıklarını  belirterek, bu konularda ev sahiplerine yol gösterici olmaya çalıştıklarını  anlattı.

Bazılarının taşınmaza zarar vererek, faturaları ödemeden kaçarak bütün  kiracıları zan altında bıraktığını ifade eden Büyüknohutçu, şunları kaydetti:

“Bu durumda ev sahibi, evini yeni kiralayacağı kişiye ağır şartlar  koşabiliyor. Ev sahipleri, bütün kiracıların aynı olmadığını bilmelidir. Evi  zarar görenlerin ilk yapması gereken, hiç zaman kaybetmeden mahkeme tespiti  yaptırmasıdır. Kiracı evden ayrıldığı anda tespit yaptırılırsa, zararın bedelini  alabilirler. Birkaç gün sonraya bırakılırsa, kiracı reddedebilir ve zararın  telafisi zor olur. Kiracılar, kendisine haksızlık yapıldığını düşünüp zarar  veriyor ancak bunu hukukla çözmesi gerekiyor. Eve verdiği zararı ödemek zorunda  kaldığında pişman olabilirler.”
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:30 Nisan 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.