Kapanmayan iştahınızla böyle başa çıkın!

İştahınızla baş etmeniz için en etkili yöntemleri biliyor musunuz?

Fazla iştah birçok kişinin şikayet ettiği bir durum. İştahla baş etme yolları kadar iştahlı hissetmenin sebebi de önemlidir. Psikolojik durumlarda sorun halledildiğinde iştahlı durum da kendiliğinden kaybolur. Kan şekeri problemlerine bağlı durumlarda da sık sık acıkma, doymama gibi şikayetler oluşabilir. Doktor kontrolünden geçip gerekli tedavi uygulandığında sorun ortadan kalkacaktır. İşte iştahından şikayetçi olanlara çözüm olacak öneriler...

YETERİNCE SU TÜKETİN

Su ihtiyacı kişiden kişiye değişmesine rağmen ortalama 2-2,5 litre herkesin en az tüketmesi gereken su miktarıdır. Yapılan araştırmalarda insanların susuzluk hissi ile açlık hissini birbirine karıştırdığı bulunmuştur. Bu sebeple açlık hissettiğinizde önce su için.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

Halk arasında sporun iştah açtığı söylense de düzenli olarak devam edilen sporla iştahın düzenlendiği görülmektedir. Spor sonrasında aç kalınmamalı, dengeli beslenme doğrultusunda ana ve ara öğün düzeni oturtulmalıdır.

PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENİN

Ana öğünlerde et, tavuk, balık, peynir, yumurta, süt, yoğurt gibi proteinden zengin besinler bulundurmak doygunluk hissini artırır.

KALSİYUM ALIMINI ARTIRIN

Yapılan araştırmalarda özellikle de kadınlarda günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamanın doygunluk, iştah kontrolü ve kilo kontrolünde etkili olduğu bulunmuştur. Günde 2-3 bardak süt, yoğurt tüketmeye dikkat edin.

SAĞLIKLI APERATİFLER TÜKETİN

Her şeye rağmen iştahınıza karşı koyamıyorsanız sebze tabağı ile rahata erebilirsiniz. Kırmızı kapya biber, salatalık, çarliston biber, havuç gibi sebzeleri jülyen doğrayarak eğlenceli aperatifler oluşturabilirsiniz.

DOĞAN BURDA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Ağustos 2017Yayınlanma Tarihi:08 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.