Kanser teşhisi ilk olarak "eş" ile paylaşılıyor
Kanser teşhisi konması durumunda, bunu ilk olarak eşleriyle paylaşacağını belirten kadınlar, televizyon programlarını bilgi kaynaklarının başında görüyor.

Kanser teşhisi konması durumunda, bunu ilk olarak eşleriyle paylaşacağını belirten kadınlar, televizyon programlarını bilgi kaynaklarının başında görüyor.

AİLE İÇİ SAĞLIKLI İLETİŞİM İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...
Rozenberg, araştırmada, kadınların yüzde 62'sinin fiziksel sağlık durumundan memnun olduğunun belirtildiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Kadınların yüzde 65'i yeterli düzeyde fiziksel egzersiz yapmıyor. Araştırmaya katılan kişilerde yüksek tansiyon, jinekolojik hastalıklar, eklem ağrıları ve meme kanseri, gelecek 5 yıl içerisinde sağlığı tehdit edecek hastalıkların başında geliyor. Türkiye'deki kadınların yarıdan fazlası, sağlık hizmetlerini kadınların ihtiyaçlarını karşılamada yeterli buluyor. Devletin kadın sağlığına yönelik olarak öncelik vermesi ve kaynak ayırması gerektiği düşünülen hastalıkların başında kanser gelirken, bunu jinekolojik hastalıklar takip ediyor.”“KADINLARIN ÜÇTE BİRİ, HAYATINDA HİÇ JİNEKOLOĞA GİTMEMİŞ”
Willem Rozenberg, araştırmaya katılan kişilerin sadece üçte birinin, Türkiye'deki kanser teşhis ve tedavisine yönelik teknik ekipmanları yeterli bulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Kadınların yarıdan fazlası, kanserden korunmak için hiçbir şey yapmıyor. Kadınların üçte biri, hayatında hiç jinekoloğa gitmediğini söylüyor. Türkiye'deki kadınların yarıdan fazlası bugüne kadar meme kanseri taraması yaptırmak için ve kontrol amacıyla bir doktora ya da sağlık kurumuna gitmediğini belirtiyor. Görüşülen kişilerin yüzde 38'i ilk mamografi için önerilen yaşı bilmiyor. Kadınların 78'i her yıl düzenli olarak mamografi çektirmenin meme kanseri teşhisine etkisinin büyük olduğunu düşünüyor. Benzer biçimde, erken teşhisin, tedavi edilebilirlik üzerindeki önemine yönelik farkındalığın da yüksek olduğu görülüyor. Araştırmada kadınların yüzde 41'i, daha önce kendisine veya bir yakınına meme kanseri teşhisi konulduğunu söylüyor. Bu haber karşısında ilk hissedilen duyguların başında ise 'üzüntü'nün geldiği belirtiliyor. Kanser teşhisi konması durumunda bunu ilk olarak eşleriyle paylaşacağını belirten kadınlar, televizyon programlarını ve uzman doktorları bilgi kaynaklarının başında görüyor. Görüşülen kadınların yüzde 20'si ise meme kanseri hakkında hiçbir kaynaktan bilgi almadığını söylüyor.” A.A 13 Ocak 2012 Cuma, 05:03
Bu yazı 2200 kez okundu