Jandarma'dan şiddet çalıştayı

Çalıştay'da, kadına yönelik şiddetle mücadele ve alınması gereken önlemler geniş şekilde tartışıldı.

Çalıştay'da, kadına yönelik şiddetle mücadele ve alınması gereken önlemler geniş şekilde tartışıldı.

İstanbul'da Jandarma, "Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayı" düzenledi. Çalıştay'da, kadına yönelik şiddetle mücadele ve alınması gereken önlemler geniş şekilde tartışıldı. siddetcalistayİstanbul WOW Hotel Convention Center'da yapılan çalıştaya, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gürcan Sercan, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da katıldı. Çalıştay'da bir konuşma yapan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, aile içi şiddet konusunun Türk aile yapısının dışa kapalı olması nedeniyle en fazla ihlal edilen insan hakkı ihlali olduğunu belirtti. Tümgeneral Özkara, “Yapılan araştırmalarda, kadınlarımızın en az üçte birinin şiddete maruz kaldığı, bazı bölgelerde bu oranın üçte ikiye çıktığı görülmektedir. Özellikle kocasından boşanan ya da ayrılan kadınların yüzde 78'inin şiddete maruz kaldığı belirtilmektedir. Kadınlara büyük zarar veren bu şiddetin ortadan kaldırılması, daha sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır" dedi. Jandarma Genel Komutanlığı Çocuk ve Kadın Şube Müdürü Binbaşı Özlem Yılmaz ise Jandarma'nın kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi ile ilgili yaptığı faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

"JANDARMANIN KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEMEDE ROLÜ ARTIYOR"

Sunumunda, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi daha etkili bir şekilde yürütebilmek için Türkiye genelinde yaklaşık 8 bin Jandarma personelinin görev yapmakta olduğunu vurgulayan Binbaşı Özlem Yılmaz, çocuk ve kadın kısım amirliklerinin önümüzdeki yıllarda 81 il genelinde yaygınlaştırılmasının planlandığını söyledi. Binbaşı Özlem Yılmaz ayrıca, Jandarma Okullar Komutanlığı'nda eğitim gören tüm subay ve astsubayların ders müfredatına kadına yönelik şiddetle mücadele konusunun dahil edildiğini belirterek, vatani görevini yapmakta olan tüm erbaş ve erlere de "toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetle mücadele ve evlilik öncesi eğitim" konularında eğitim verildiğini vurguladı. 2013 yılında Jandarma sorumluluk bölgesinde vuku bulan 13 bin 551 aile içi şiddet olayında 15 bin 19 kadının mağdur olduğu belirtilen Çalıştay'da, Jandarma'nın mağdur olan 5 bin 863 kadın hakkında tedbir kararı çıkardığı dile getirildi. Aile içi şiddete maruz kalan kadınlar, Alo 156 hattını arayarak Jandarma'ya şikayetlerini bildirebiliyor. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:16 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.