İslamofobya küresel barışı tehdit ediyor

"Lemaat Ekseninde Uluslararası İslamofobya Sempozyumu" nda konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, islamofobya konusunun önemli olduğunu çünkü bu korkunun küresel barışı tehdit ettiğini söyledi.

"Lemaat Ekseninde Uluslararası İslamofobya Sempozyumu" nda konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, islamofobya konusunun önemli olduğunu çünkü bu korkunun küresel barışı tehdit ettiğini söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından 30 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "Lemaat Ekseninde Uluslararası İslamofobya Sempozyumu" katılımın yoğun olduğu bir programla tamamlandı. Uluslararası katılımlı sempozyuma Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Amerika, Hollanda, Fransa, Suudi Arabistan, Kıbrıs, Filipinler, Rusya, Pakistan, Alman ve Mısır'dan da katılımcılar vardı. Sempozyumun onursal başkanı olarak açılış konuşması yapan Üsküdar Üniversitesi Rekötrü Prof. Dr. Nevzat Tarhan islamofobya konusunun küresel barışı tehdit ettiğini söyledi. Bu noktada önem taşıyan bu sempozyumdan çıkacak sonucun insanlığı etkileyeceğine dikkat çeken Tarhan bu etkinin kelebek etkisi yaparak kötüye gidişi engelleyeceğini söyledi. Tarhan konuşmasında; "Batıda İslamiyet güvenlik tehdidi olarak görülüyor. Bunun başlangıcı 11 Eylül ikiz kuleler saldırısı. Müslüman medeniyeti ile Hıristiyan medeniyetini çatıştırmak isteyenlerin bir eylemi. Bu islamofobinin yükselmesine sebep oldu. Yabancı düşmanlığı arttı. Çatışmayı körükleyenlerin nihai hedefleri Avrupadaki ve Amerika'daki Müslümanları Endülüs yapmak. Bu aşırı bir yorumudur ama bunu dikkate almak gerekir. Eğer biz diyaloğu arttırmaya başaramazsak belki 50 sene sonra Avrupada Müslüman nüfus azalacak. Biz 'Avrupa İslam'a hamiledir' derken olanı da kaybedebiliriz. Çalışmak gerekir. Hiç bir şey durarak olmuyor." "Muhammed Ali'ye 'El-Kaide ile aynı dinde olmak nasıl bir duygu' diye soruyorlar o da süper bir cevap veriyor. 'Siz Hitler ile aynı dinde olmakla nasıl bir duygu taşıyorsanız ben de aynı' diyor. Terör-Müslüman ayrımını iyi anlatmamız lazım. Bunu değiştirmek çok kolay çünkü internet var. İslamofobyayı yok saymak çok tehlikeli kanser hücresini yok saymak gibidir. "Bediüzzaman 100 yıl önce demokratik kültürün temellerini atmış. Bediüzzaman, katılımıcılık özgürlük gibi temel değerlerin hepsinin fikirlerini yapmış. Demokrasi ile İslamiyetin arasında doku uyuşmazlığı olmadığını bana göre savunmuş. Teorik temelde çok önemliydi. Demokrasi kuram değil yöntem. Kur'an-ı Kerim yöntem belirlememiş. Bediüzzaman bunun temellerini atmış. Bu nedenle minnet duyuyoruz. Bediüzzaman'ın yaptığı manevi cihat tanımını, müsbetharket kavramı batının anladığı diller. Zira, Peygamberimiz (asm) 'küçük cihat bitti büyük cihat yani nefisle cihat başladı' demiştir. RİSALE HABER Fotoğraf: Şaban Özdemir(NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.