İş'te mutluluk

İş'te mutluluğun sırrı ve mutluluğu yakalama yolları…

"İş'te mutluluk" alanında çalışmalarıyla tanınan Danimarkalı Alexander Kjerulf, Türkiye’de işyerinde mutluluğa ihtiyaç olduğunu belirtirken “Birçok kişi promosyon, maaş ve prim artışının bizi mutlu ettiğini düşünür. Ama değil. Asıl mutluluğu etkileyen iki faktör, sonuç ve ilişkilerdir" dedi.

İŞ HAYATINDA MUTLULUK NEDİR?

İş hayatında 30 yılı aşkın deneyime sahip olan Tijen Mergen, Ferah Lök ve Diana Misim Fındıkoğlu tarafından kurulan Power of Happiness Türkiye Platformu, işyerinde mutluluk konusunda farkındalık yaratmak için işte mutluluk alanında çalışmalar yapan, 30’dan fazla ülkede konferanslara katılan Danimarkalı Alexander Kjerulf ile bir ortaklık yaptı. Kjerulf, bu konuda atölye çalışmaları düzenlemek üzere İstanbul’a geldi. Beyoğlu Şişhane’deki Urban Station’da bugün gerçekleştirilen seminere, kurumların üst düzey yöneticileri ile insan kaynakları uzmanları katıldı. Katılımcılar, yaklaşık 2,5 saat süren seminerde, Kjerulf’un “İş’te mutluluk nedir?", "İş’te ne kadar mutluyuz?", "İş’te mutlu olmak neden önemli?", "İş'te nasıl mutlu oluruz?" başlıklı sorularına yanıtlar aradı.

"MUTLU OLMAK UZAY BİLİMİ DEĞİL"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alexander Kjerulf, ‘Seminerde özetle nelerden bahsettiniz?’ sorusuna, “İşte mutlu olmanın öneminden bahsettik. Mutlu insanların çalıştığı işyerlerinin daha başarılı olduğu artık bilinen bir gerçek. Birçok insan halen mutsuz ve nefret ederek işe gidiyor. Biz bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Mutlu olmak bir uzay bilimi değil, herkesin yapabileceği bir şey" yanıtını verdi. Kjerulf, “Türkiye’ye daha önce geldiniz mi ve katılımcıların tepkileri nasıldı?' şeklindeki soruya ise “Türkiye’ye üçüncü gelişim. Katılımcılar son derece motive ve işte mutluluğun önemini fark eden bir kitle idi. Umarım toplantıdan faydalanabilecekleri bilgilerle ayrılmışlardır" dedi.

"ASIL MUTLULUĞU ETKİLEYEN İKİ FAKTÖR, SONUÇ VE İLİŞKİLERDİR"

Alexander Kjerulf, “Türkiye'de iş yaşamında mutlu olmak için neye ihtiyaç var?" sorusunu da, “Türkiye’de işyerinde mutluluğa ihtiyaç var. İstatistikler, Türkiye’de çalışanların mutlu olmadığını gösteriyor. Önemli olan, nelere konsantre olacağız? Birçok kişi promosyon, maaş ve prim artışının bizi mutlu ettiğini düşünür. Ama değil. Asıl mutluluğu etkileyen iki faktör, sonuç ve ilişkilerdir. Eğer bu iki faktörü dikkate alıp yönetilerse kurumlar, çalışanların mutlu olacağını garanti ederim" diye cevapladı.

"MUTLULUK KONUSUNUN ASLINDA ÇOK BÜYÜK BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Power of Happiness Türkiye Platformu’nun kurucularından Tijen Mergen de, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, proje ve amaçları ile ilgili şunları söyledi: “32 senedir kurumsal hayattayım. Hep üst düzey yöneticilik yaptım. Birtakım ekiplere liderlik yaptım. Bunların sayısı 200’lere kadar çıktı. Hep benim için önemli olan, çalışan arkadaşlarımın mutluluğu, bir araya geldiğimizde onların gözündeki o enerji ve istekti. Ben de hep öyle gittim işe. Daha sonra kendi şirketimi kurduğumda, 'Yine böyle kurumsal ortamda nasıl daha motive olunabilir?' diye uğraşırken, arkadaşlarım Diana ve Ferah ile birlikte bu mutluluk konusunun aslında çok büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük Türkiye’de. Ve şu an onlarla birlikte ‘Power of Happiness’ platformunu kurduk. Çalışanların daha mutlu nasıl olacağını anlatmaya çalışıyoruz. Bizim kendi tecrübelerimiz var yıllarca uyguladığımız. Ama bunun için bir sistem getirmek istedik buraya. Danimarka bu konuda uzun senelerdir 1 numara ve orada 2003’ten beri bu işi yapan Alexander Kjerulf ile birlikte yola çıktık."

"MUTLULUK, SAĞLIĞIMIZDAN ÖZEL YAŞANTIMIZA KADAR ETKİLİYOR"

Bu konuda birçok araştırma yapıldığını da ifade eden Mergen, “Ama çıkan araştırmalarda Danimarka birinci gelirken, Türkiye 150 ülke arasında 77'nci sırada. İhtiyaç olduğu kesin. Türkiye’nin şu anki ekonomik, politik ve sosyal problemlerini de düşünürsek, herkesin bir şekilde biraz daha endişelerden arınmış, biraz daha çalıştığı yerde hiç olmazsa mutluluğu yaşayacağı bir ortama ihtiyacı var diye düşünüyoruz. Hayatımızın en büyük kısmı uykuda geçiyor, ikincisi de uykuda geçiyor. Onun için, işte mutluluk, bizim bireysel mutluluğumuzu etkiliyor. Uyanık kaldığımız zamanın en büyük kısmı işte geçiyor. İşte mutlu olmak bizi, sağlığımızdan tutun, özel yaşantımıza kadar etkiliyor" dedi.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:19 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.