Hücre nakli kör bir farenin gözünü açtı

Oxford Üniversitesi’nde kör bir fare yeniden görme yeteneği kazandı. Farenin retinasına hücre nakli yapan bilim adamları, yöntemin insanlara uyarlanması konusunda çalışıyor.

Oxford Üniversitesi’nde kör bir fare yeniden görme yeteneği kazandı. Farenin retinasına hücre nakli yapan bilim adamları, yöntemin insanlara uyarlanması konusunda çalışıyor.

İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma sonucunda kör bir fare yeniden görme yeteneği kazandı. Farenin görme yeteneğini hücre nakliyle kazandığı açıklandı. Farenin gözüne ışığa duyarlı hücreler nakledildi. fareBilim insanları araştırma çerçevesinde retinasında ışığa duyarlı fotoreseptör hücrelerinin bulunmadığı fareleri inceledi. Daha sonra farelerin gözüne retina yapıtaşlarına dönüşen öncü hücreler enjekte etti. İki hafta içinde de farelerin gözünde retina oluştu. Araştırmanın başındaki isimlerden Profesör Robert MacLaren, aynı tedavinin insanlara uygulanması için daha fazla deney yapılması gerektiğini söyledi. BİLİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ MacLaren önceki araştırmalarda retinası kısmen zarar gören farelerin kullanıldığını açıkladı. Araştırma ile ilgili olarak yorum yapan College London Üniversitesi’nden Profesör Pete Coffee ise, bulguların bilim dünyası için çok önemli olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl Londra Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir başka araştırmada da yeni araştırmaya yakın sonuçlar elde edilmişti. Araştırma çerçevesinde sağlıklı bir fareden alınan hücreler gece körlüğü sorunu yaşayan bir farenin retinasına enjekte edilmiş, 4 ila 6 hafta sonra sağlıklı sonuçlar alınmıştı. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:10 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.