Her 1 dakikada neler oluyor biliyor musunuz?

Özellikle sosyal ağların hayatımıza yoğun biçimde girmesiyle birlikte ağ üzerindeki veriler her geçen gün daha büyük bir hızla artıyor. Bakın her bir dakikada neler oluyor?

Özellikle sosyal ağların hayatımıza yoğun biçimde girmesiyle birlikte ağ üzerindeki veriler her geçen gün daha büyük bir hızla artıyor. Bakın her bir dakikada neler oluyor?

Bugün 1 dakikada Facebook’ta 6 milyon sayfa görüntüleniyor, Google’da 2 milyonun üzerinde arama yapılıyor, Twitter’a 320 yeni hesap ekleniyor. Yaşanan veri patlaması ağ altyapısını giderek daha fazla zorluyor. İşlemci üreticisi ve en bilinen işlemci markası olan Intel, yaşanan veri patlamasıyla birlikte ağ sağlayıcıların gelecekte ağ kapasitesi ihtiyacını karşılamak için çok daha fazla çabalaması gerekeceğini belirtiyor. Dünya çapında kullanıcıların mobil cihazlara ve ağ üzerindeki video paylaşım sitelerine yönelik ilgisi, ağ altyapısının önemini çok net biçimde gözler önüne seriyor. Mobil cihazlar, sosyal medya ve lokasyon uygulamaları, müzik veya viral video yayını gibi nimetlerden yararlanabilmemiz için sağlam bir ağ altyapısının desteklediği hızlı bir veri akışı gerekiyor. Şu anda tek bir dakikada global IP ağlarında neredeyse 640 Terabyte’lık veri hareket ediyor. Artan akıllı telefon ve sosyal ağ uygulama kullanımı bu veri dalgasından çok daha fazlasının yaklaştığını işaret ediyor. Günümüz veri hacmi, ağ sağlayıcıları bant genişliğine karşı doymak bilmez bir açlıkla baş etmek durumunda bırakıyor. Gelecekte bu talebin çok daha büyük boyutlara gelmesi bekleniyor. Halihazırda ağa bağlı cihazların sayısı küresel nüfusla başa baş giderken 2015 yılında bu sayının nüfusun iki katına ulaşacağı öngörülüyor. Bundan sadece 3 yıl sonra, sadece 1 saniyede IP ağlarından geçen tüm videoları görüntülemek 5 yılımızı alacak.

GÜNÜMÜZDE 1 DAKİKADA NELER OLUYOR?

İşte sadece mobil ve video kullanımının ardındaki ağ kapasitesi ihtiyacının büyüklüğünü gözler önüne seren bazı küçük bilgiler. Günümüzde bir dakikada: * 204 milyon e-posta gönderiliyor. * Flickr’da 20 milyon fotoğraf görüntüleniyor. * Facebook’ta 6 milyon sayfa görüntüleniyor. * Google’da 2 milyonun üzerinde arama yapılıyor. * Youtube’da 1.3 milyon video görüntüleniyor. * 277,000 kişi Facebook’a giriyor. * 100,000 tweet atılıyor. * Amazon’da 83,000 dolarlık satış işlemi yapılıyor. * Pandora’dan 61,141 saatlik müzik yayını yapılıyor. * 47,000 uygulama indiriliyor. * Flickr’a 3,000 fotoğraf yükleniyor. * 1,300 kişi mobil cihaz kullanmaya başlıyor. * 320’nin üzerinde Twitter hesabı ekleniyor. * 135 botnet enfeksiyonu gerçekleşiyor. * 100’ün üzerinde LinkedIn hesabı açılıyor. * YouTube’a 30 saatlik video yükleniyor. * 20 kişi kimlik bilgilerini çaldırıyor. * 6 yeni Wikipedia konusu yayınlanıyor. Hürriyet Aile

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Nisan 2012Yayınlanma Tarihi:15 Nisan 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.