HAMİLELİKTE ZAYIF KALABİLME

Anneyizbiz

Gebelik döneminde kalori ihtiyacı iki katına çıkmaz! Anne adayları dikkat! Çok yemek yemenize gerek yok.


Gebelik süresince anne karnındaki bebek annesinin dışarıdan aldığı besinlerin bir kısmı ile beslenir.

Kordon ve plasenta aracılığıyla anneden bebeğe, şeker, protein, yağ, vitaminler, mineraller kısacası tüm besin öğeleri geçişi sağlanır. Anne yeterli beslenmediği takdirde bile bebek annenin depolarından gerekli enerji ve besin öğelerini karşılayabilir.

Özellikle gebeliğin 20. haftasından sonra (6. ayın başlangıcından itibaren) annenin enerji ihtiyacı artmaya başlar. Genlikle 3. aydan itibaren günlük enerji alımına 300 kalori daha ilave edilir.

İKİ KİŞİLİK YEMEK YEMENİZ GEREKMİYOR


Anne adayının enerji ve diğer besin öğeleri gereksinimi hesaplanırken, kadının yaşı, fiziksel aktivite seviyesi ve gebelik öncesi ağırlığı göz önünde bulundurularak hesaplanmalıdır. Burada verdiğim hesaplama ile ortalama bir değere ulaşabilirsiniz. Tekrar hatırlatıyorum her birey farklıdır ve bazı özelliklerine göre ihtiyaçları değişiklik gösterebilir. Kesin olarak kendi ihtiyacınız olan kaloriyi diyetisyeninizden öğrenebilirsiniz.

Günlük enerji ihtiyacı: Bireyin bazal metabolizma hızı (BMH) veya dinlenme anında (DEH) harcanan enerji, fiziksel aktivite (FA) karşılığı harcanan enerji ile anne karnındaki bebeğin büyüme ve gelişmesi için harcanan ek enerji toplamıdır.
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Temmuz 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.