HAMİLELİK İLE GELEN REFLÜ

Anneyizbiz

Hamilelik dönemi kimi anne adayı için zor geçer. En çok görülen rahatsızlıklardan biri ise bir mide rahatsızlığı olan reflü.


Hamilelik dönemi kimi anne adayı için hayatının önceki dönemlerinden pek farklı olmasa da; çoğu anne adayı hamilelik sürecinde değişik rahatsızlıklara göğüs germek zorunda kalabilir. Bu rahatsızlıklardan en sık görüleni ise bir mide rahatsızlığı olan reflüdür.

Anne adayları reflüyü tetikleyen kola, portakal suyu, domates, çikolata, patates kızartması gibi yiyeceklerden uzak durarak ve doktorunun önereceği yatış pozisyonunu kullanarak gebelik reflüsüyle başa çıkabilir.

Özellikle portakal suyu, limon suyu, domates, greyfurt suyu, çikolata, patates kızartması ve sirke içerikli gıdalar reflüyü tetikler.

KEPEKLİ EKMEK REFLÜYE İYİ GELİYOR

Reflü rahatsızlığını minimuma indirmek için ağır yağlar içermeyen hafif yiyecekler tercih etmek gerekir. Reflüsü olan anne adaylarının kepekli ekmek, mısır ekmeği ya da tam tahıllı ekmek tüketmesi gerekir. Ayrıca, elma, muz, havuç gibi meyveleri de tüketebilirler.

Reflünün kötü etkilerini azaltmak için mide basıncını artıracak her türlü eylemden uzak durmak gerekir. Anne adayları bu dönemde bol kıyafetler tercih etmeli.

Yüksek yastık reflünün etkilerini azaltıyor
Geceleri mide yanması ile uyanan birçok reflü hastası basit bir yöntemle şikayetlerini azaltabilir. Başı ve omuzları mide seviyesinden yükseltecek dolgun bir yastık, mide yanmasının önüne geçebilir.

Anne adayı gebeliğin bitimine kadar ortalama 13 kilo, maksimum 15 kilo almalıdır. Her ay ortalama 1,5 kilo anne adayının ideal doğum kilosuna ulaşmasını sağlar. Bunun yolu da az az fakat sık öğünlerle beslenmekten geçer. Bu yüzden anne adayları yemek öğünlerini günlük 3 öğünden 5 öğüne çıkartmalıdır.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:24 Nisan 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.