Enerjiyi artıran yöntemler

İşlerinizin yoğun olduğu dönemlerde, güne ne kadar enerjik başlarsanız başlayın öğleden sonra dikkatiniz dağılmaya, yorulmaya başlarsınız. İşte enerjiyi artıran yöntemler...

Eğer ofisinizde şekerleme yapmak için bir odada bulunmuyorsa haliniz vahim. Ofiste geri kalan zamanınızı salyangoz gibi sürünerek geçirmek zorunda değilsiniz.

TARÇIN

Kuze Amerikalı araştırmacılar 2005 yılında yaptıkları bir araştırmaya göre tarçınlı sakız çiğnemenin ya da tarçınlı birşeyler koklamanın bireylerin dikkat süresini arttırdığını ve komutlara verilen tepkileri arttırdığını farketmişler. Yani işyerinde tarçınlı sakız çiğneyerek kendinizi ayakta tutmayı başarabilirsiniz.

ENERJİ BARI

Gün içersinde birazcık atıştırma yapmak zihninizi açabilir, size enerji sağlayabilir. Ancak içerisinde tatlandırıcı, koruyucu, renklendirici gibi katkı maddeleri bulunan enerji barlarından kaçınmalısınız. Kendi evinizdede badem, fındık, üzüm, yaban mersini gibi gıdaları mutfak robotu yardımıyla karıştırarak kendi enerji barınızı yapabilirsiniz.

KURU ERİK

Kuru erik hakkında söylenen önyargıları bir kenara itin. Kabızlığa iyi geldiği doğru ama kuru erik çok önemli bir enerji kaynağı. Ayrıca yavaş yavaş sindirildiği için kan şekerinde ani bir artış olmaz.

ORTAM DEĞİŞİKLİĞİ

Sadece birkaç dakikalığına da olsa ortamınızı değiştirin, hava alın. Ortamınızı değiştirmek ruh halinizi değiştirir ve size enerji verebilir. Yapılan araştırmalara göre 15-20 dakika yeşil bir ortamda bulunmak bir fincan kahve kadar size enerji sağlar.

CEVİZ VE BADEM

Ceviz ve badem yemek beyni besleyen omega 3 barındırır, depresyonu da önleyen omega 3 mutluluk verir ve bu besinler ayrıca enerji verir.

SOĞUK SU TERAPİSİ

Yazları soğuk bir havuzda yüzdükten sonra kendinizi daha iyi hissedersiniz. Çalıştığınız ofiste böyle bir imkanınız yoksa bile el ve yüzünüzü soğuk suyla temas ettirebilirsiniz.

NEFES EGZERSİZİ

Kısa sürede, oturduğunuz yerden yapabileceğiniz nefes egzersizi stresinizi azaltacak, daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

HÜRRİYET AİLE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:19 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.