Düşünme şeklini değiştirerek zayıfla

Meditasyon uzmanı Andy Puddicombe son kitabında insanların düşünce şekillerini değiştirerek kilo verebileceğini öne sürdü.

Meditasyon uzmanı Andy Puddicombe son kitabında insanların düşünce şekillerini değiştirerek kilo verebileceğini öne sürdü.

Puddicombe’un tekniğini uygulamak ise sanılandan daha kolay... İngiliz meditasyon uzmanı Andy Puddicombe, son kitabı “The Headspace Diet”te yalnızca düşünme şeklini değiştirerek daha sağlıklı beslenmenin ve zayıflamanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Puddicombe’a göre, bu tekniği uygulamanın birinci şartı yemeklerle arada kurulan bağın nasıl bir düşünme yoluyla şekillendiğini bilmek. Puddicombe, bunun için bir harita sunuyor: KEMİRİCİ: Sık sık ve az yemeyi yanlış anlayarak sürekli atıştırma yapmadan duramayan bu kişiler farkında olmadan fazla kalori alıyor. Yalnızca 3 ana ve 2 ara öğünden oluşan bir beslenme programı benimsemeleri gerekiyor. OBUR: Yemekle ilişkisi ruh haline göre değişen bu kişiler endişe, korku veya öfkeye kapıldıklarında hemen porsiyonu büyütebilir. İradelerini kontrol altına almak için fiziksel ve zihinsel egzersiz yapmalı, yemeği ödül olarak görmekten vazgeçmeliler. DİYET BAĞIMLISI: Yemeği tek zayıflama aracı olarak görüp her türlü diyeti denedikleri için besin değeri düşük gıdalar yüzünden psikolojik koruma modları zarar görüyor. Dengeli bir diyete geçip porsiyonları küçültmeliler. ALEMCİ: Uyguladıkları diyete yüzde 90 oranında uyup, suçluluk veya utanç duyduklarında bir anda şeker oranı yüksek abur cubur tüketebilirler. Katı kuralları bırakmalı ve bir anda tükettikleri abur cuburları azaltıp gün içine yayarak tüketmeliler. ZOMBİ: Düzensiz ve dalgın yemek yedikleri için iştahı bastıran fakat işlenmiş, rafine ve besin değeri düşük gıdaları daha çok tüketirler. Televizyon karşısında veya çalışma masasında değil, düzenli olarak beslenmeliler. RAHATINA DÜŞKÜN: Yemek yedikçe kendilerini daha iyi hissettikleri için yemedikleri zaman acıkma hissine kapılabilirler. Yemekten önce 10 saniye kadar durmak gibi engeller yaratıp zihinsel olarak bu yanılgıyı değiştirebilir.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:19 Haziran 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.