Dış surlar yıkıldı boşanmalar arttı
Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Aile İçi Şiddet” Konferansında yaptığı konuşmada son yıllarda artan aile içi şiddet olayları ve boşanmaları değerlendirdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Aile İçi Şiddet” Konferansında yaptığı konuşmada son yıllarda artan aile içi şiddet olayları ve boşanmaları değerlendirdi.

EVLİLİK TERAPİLERİ HAKKINDA BİLGİ ALIN
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, halka yönelik konferanslarını sürdürüyor. Tarhan hafta sonu Marmara Bölgesi Amasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği konferansa katıldı. Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Aile İçi Şiddet” başlıklı konferansına çok sayıda kişi katıldı.
EVLİLİK SORUMLULUĞU OLMAYANLARDA ZEVK TUZAKLARINA YAKALANMA RİSKİ DAHA YÜKSEK
Evlilikte boşanma sonuç olabilir ancak tarafların kesinlikle boşanmayı bir seçenek olarak düşünmemesi gerektiğine de dikkat çeken Tarhan, bir evlilikte iyilikler kadar kötülüklerin de olduğu dönemlerin olabildiğini hatırlattı. Bu süreçte tarafların evlilik olgunluğunu gösterebilmelerinin evliliğin sürekliliği açısından önemli bir kriter olduğunu belirten Tarhan, evlilik sorumluluğu olmayan kişilerde zevk tuzaklarına yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu söyledi. Şiddetin kesinlikle bir iletişim modeli haline getirilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Tarhan taraflardan biri şiddete eğilimliyse diğerinin o kişinin hisseden değil de beyninin düşünen kısmını harekete geçirmeye gayret etmesi gerektiğini kaydetti. Modern yaşamın sunduğu rekabetçi ortamın şiddeti körüklemesiyle iletişim ekollerin de artık rekabetçi yaklaşım yerine işbirliğini teşvik eden anlayışla hareket ettiğini dile getiren Tarhan, eşlerin birbirleriyle rekabet yerine, önce kendilerini düzeltmeye çalışmalarının sorunlu ilişkileri yoluna sokacağını söyledi. Son yıllarda artan boşanma oranlarını da değerlendiren Tarhan toplumun koruyucu rolünü kaybetmesine vurgu yaptı. “Boşanmalar arttı. 50-100 yıl önce insanlar kolay kolay boşanmıyorlardı. Çünkü toplumun, devletin koruyuculuğu vardı. Bu koruyuculuk aile kalesinin dış surlarını oluşturuyordu. Ama artık bu surlar yıkıldı. Çocuklar yalan söylemeyi çok rahat öğrenebiliyor. Negatif etkilenmeye günümüzde yoğun şekilde maruz kalıyoruz. Toplumun koruyucu yönünün kaybolmasıyla dış surlar yıkıldı, iç surlar kaldı. İç surların muhafazasında ise kişilere önemli görevler düşüyor. Bireysel gayretler çok önemli burada.” VİDEO İÇİN… Şaban Özdemir (NPGRUP)
Bu yazı 3767 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı, 13:07
Güncelleme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı, 13:10